Bijgewerkt: 24 september 2022

KLM start in 2011 lijndienst naar Xiamen in China

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
20-12-2010

KLM start op 27 maart 2011 een lijndienst naar Xiamen International Airport in China. KLM is daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse verbinding aanbiedt tussen Xiamen en Europa.

“Met deze zevende bestemming in China versterkt KLM haar positie in deze snel groeiende markt. Binnen Europa is KLM de grootste aanbieder van vluchten naar bestemmingen in Groot-China (China, Hongkong en Taiwan); met deze nieuwe lijndienst bieden wij nu 43 wekelijkse diensten naar China”, zegt Peter Hartman, president-directeur van KLM.

De nieuwe lijndienst werd vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Xiamen, waarbij locoburgemeester Pan Shijian en Peter Hartman een samenwerkingsovereenkomst tekenden.

“China Southern Airlines is zeer verheugd met deze nieuwe vlucht van KLM, die een nieuwe mijlpaal in onze samenwerking vormt”, aldus Zhao Xiaosong, Senior Vice President International Affairs and Alliances van de luchtvaartmaatschappij.

Xiamen is de tweede stad van de provincie Fujian en telt meer dan 3 miljoen inwoners. Mede dankzij de gunstige geografische ligging kent Xiamen een snelle economische groei die grote internationale bedrijven aantrekt. Daarnaast is Xiamen een toeristische bestemming met interessante culturele en historische bezienswaardigheden.

De nieuwe dienst wordt drie keer per week uitgevoerd. Vlucht KL883 naar Xiamen vertrekt op dinsdag, donderdag en zondag vanaf Schiphol; retourvlucht KL884 vertrekt op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Xiamen en komt diezelfde dag in Amsterdam aan. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER, die plaats biedt aan 318 passagiers: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class.

Vanuit Xiamen biedt KLM’s SkyTeam-partner China Southern Airlines aansluitende vluchten van en naar een groot aantal bestemmingen in China.

Xiamen Gaoqi International Airport

(Vereenvoudigd Chinees: 厦门 高崎 国际 机场; pinyin: Xiamen Gaoqi Guójì Jīchǎng, POJ: E-mng Ko-kia-Kok che Ki-Tiu) (IATA: XMN, ICAO: ZSAM) is de primaire internationale gateway in Xiamen, Fujian. Dit vliegveld is de basis van Xiamen Airlines, maar ook wordt bediend door vele andere vervoerders.

In 2009, Xiamen luchthaven was de 10de drukste luchthaven in termen van het vrachtvervoer, 11de drukste luchthaven in termen van het passagiersverkeer en de 15de drukste luchthaven door verkeersbewegingen in China.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.