Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM serveert maaltijden van sterrenchef Richard Ekkebus

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
06-11-2012

KLM serveert vanaf 1 december 2012 in de World Business Class maaltijden van Richard Ekkebus van restaurant Amber in het Landmark Mandarin Oriental Hotel in Hongkong. Erik Varwijk, Managing Director KLM:

'KLM is zeer verheugd over de samenwerking met Richard Ekkebus. Deze Nederlandse chef in Hongkong past goed bij KLM; internationaal en tegelijkertijd Nederlands. De chefs helpen ons om steeds te blijven vernieuwen, ze dagen ons daarin uit en op deze manier zijn we in staat steeds opnieuw prachtige menu’s te ontwikkelen voor onze WBC-passagiers.

ekkebus Amstelveen
(Foto Ming Tang-Evans - 2012)

Richard Ekkebus is de chef-kok van het Mandarin Oriental Landmark Hotel in Hong Kong en het dining restaurant, Amber


Richard Ekkebus: 'Ik ben buitengewoon vereerd om uitgenodigd te zijn om de World Business Class menu’s van KLM te mogen ontwikkelen en mijn naam te mogen toevoegen aan de illustere lijst van voorgangers. Ik vind het project een ware uitdaging en hoop, dat mijn Nederlandse roots en internationale kookervaring waarde toevoegt aan het menu van de World Business Class.'

ekkebus Amstelveen
(Foto KLM - 2012)

Een zalmgerecht van chef-kok Richard Ekkebus


KLM biedt al jaren maaltijden aan in de World Business Class die zijn ontwikkeld door diverse Nederlandse topchefs. Op deze manier blijft KLM investeren in de service aan boord, door samen te werken met topchefs en sommeliers. Met Richard Ekkebus biedt KLM wederom hoogstaande kwaliteit aan haar passagiers, na eerder maaltijden van Sergio Herman, Jonnie Boer, Mario Ridder en de Vlaamse Peter Goossens aan boord te serveren.

ekkebus Amstelveen
(Foto KLM - 2012)

Een gerecht vanuit de Nederlandse keuken van chef-kok Richard Ekkebus


De maaltijden van Richard Ekkebus worden van 1 december 2012 tot eind september 2013 geserveerd op de intercontinentale World Business Class vluchten vanuit Amsterdam. Nieuw is dat nu ook vanuit Hongkong maaltijden van Richard Ekkebus aan boord zijn.

Richard Ekkebus houdt als Director of Culinary Operations and Food and Beverage van het Landmark Mandarin Oriental toezicht op alle gerechten in een van de meest luxueuze en onderscheidende vijf-sterren hotels van Hongkong. Onder zijn leiding kreeg zijn restaurant voor het vierde achtereenvolgende jaar twee Michelin-sterren toegekend. Restaurant Amber behoort tot de top 50 van beste restaurants ter wereld.

Begin 2013 breidt Richard Ekkebus zijn werkzaamheden in China verder uit, wanneer restaurant Fifty 8 Grill by Richard Ekkebus in het Mandarin Oriental Pudong hotel Shanghai geopend wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.