Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM reageert op de berichtgeving van Schiphol

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
04-04-2023

'Wij vinden het net als Schiphol belangrijk dat wat we doen in balans is met de omgeving en het klimaat. We willen het liefst als sector gezamenlijk met verdere maatregelen komen om CO2-uitstoot en geluidshinder terug te dringen.

Het feit dat Schiphol nu zelfstandig met suggesties komt die verstrekkende gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen, zonder de sectorpartijen hierbij te betrekken, verbaast ons. Alleen een gezamenlijke, sectorale aanpak zal leiden tot een luchtvaart die in balans is met de omgeving en het klimaat. Al was het maar omdat Schiphol zelf een belangrijke sleutel in handen heeft, bijvoorbeeld als het gaat om sociaal werkgeverschap en de arbeidsomstandigheden op Schiphol.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2022)

Marjan Rintel de president-directeur (CEO) van KLM

Gezamenlijk kunnen we komen tot een door alle partijen breed gedragen en dus effectief alternatief. We zullen uiterlijk 15 juni 2023 in overleg met de andere op Schiphol gevestigde luchtvaartmaatschappijen, onze strategische partner Delta Air Lines en luchtvaartbrancheorganisaties onze visie hierop indienen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Schiphol blijft welkom hierbij aan te sluiten. In dit proces van de evenwichtige aanpak komen we op een later tijdstip terug op de voorstellen van Schiphol.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.