Bijgewerkt: 27 september 2022

KLM presenteert nieuw damesuniform

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
01-10-2009

KLM heeft op donderdag 1 oktober 2009 tijdens een modeshow op Schiphol het nieuwe damesuniform gepresenteerd. De ruim 11.000 leden van het cabine- en grondpersoneel èn de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper dragen vanaf april 2010 de creaties van de Nederlandse modeontwerper Mart Visser.

KLM Amstelveen
(KLM - 2009)

Modeontwerper Mart Visser tussen het KLM personeel tijdens de modeshow op Schiphol


Het model is compleet nieuw, maar het uniform houdt de KLM-blauwe kleur die al sinds 1971 wordt gevoerd. “Met de investering in een nieuw uniform laten we, juist nu in deze crisistijd, zien dat we vertrouwen hebben in de toekomst en in het merk KLM”, zegt Peter Hartman, president-directeur van KLM. “Mart Visser ziet bedrijfskleding als een statement van het bedrijf naar de buitenwereld. Zijn filosofie sluit goed aan bij de wensen van KLM. Het is fantastisch om te zien hoeveel trots de dames in het nieuwe uniform uitstralen.”

KLM Amstelveen
(KLM - 2009)

Het nieuwe damesuniform van KLM wordt gepresenteerd


Uitvoerig onderzoek

Het uniform moet bijvoorbeeld comfortabel maar ook duurzaam zijn, draagbaar in verschillende seizoenen en bij het imago van KLM passen. Met deze informatie is Mart Visser aan zijn creatieve proces begonnen. Mart Visser: “Met mijn creaties zeg ik: ‘terug naar een nieuwe traditie’.

Aan de goede tradities zoals het KLM-blauw heb ik naast functionaliteit en comfort, mijn handtekening als designer toegevoegd: een vrouwelijke belijning met een open, frisse en krachtige uitstraling. Dit roept een gevoel van trots en plezier op bij de draagster en heeft daarmee een positief effect op de klant die met KLM reist.”

KLM Amstelveen
(KLM - 2009)

Het damesuniform van KLM in 1956


KLM Amstelveen
(KLM - 2009)

Het damesuniform van KLM in 1970


De afgelopen maanden hebben honderd KLM-medewerksters de creaties in de praktijk getest. Deze draagproef heeft een schat aan informatie opgeleverd, waarna diverse onderdelen van het uniform zijn verbeterd.

In april 2010 is het nieuwe uniform op de grond en aan boord zichtbaar. Het huidige damesuniform is in 1990 gepresenteerd. Het ontwerp van Mart Visser wordt het tiende KLM damesuniform sinds de introductie van het eerste tenue in 1935. Het herenuniform is in 2000 vernieuwd en de ontwerper hiervan is Oger.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.