Bijgewerkt: 1 oktober 2022

KLM opent webwinkel via Alibaba

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
06-11-2015

KLM en partner AIR FRANCE zijn de eerste niet-Aziatische luchtvaartmaatschappijen die hun eigen webwinkel openen op het platform Alitrip. Via deze webwinkel, die volgens planning in december 2015 opengaat, kunnen Chinese consumenten hun KLM-tickets direct bij de luchtvaartmaatschappij kopen. Naar verwachting neemt de online verkoop in China aanzienlijk toe en groeit hierdoor de bekendheid van het merk KLM onder Alibaba’s indrukwekkende klantenbestand.

Foto Amstelveen
(Bron KLM - 2015)

Koning Willem-Alexander, Sharon Dijksma (staatssecretaris van Economische Zaken), Pieter Elbers (president-directeur van KLM) en Jack Ma (president-directeur van Alibaba) volgen de ondertekening van de contracten tussen Alibaba en KLM in Hangzhou de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang tijdens de Nederlandse handelsmissie naar de Volksrepubliek China op 29 oktober 2015


Dit nieuwe initiatief is in lijn met KLM’s ambities voor de Chinese markt. De luchtvaartmaatschappij was ook al de eerste buitenlandse luchtvaartmaatschappij met 24/7 klantenservice via de Chinese social media kanalen Weibo en WeChat. Met zeven bestemmingen in de regio (Beijing, Shanghai, Xiamen, Chengdu, Hangzhou, Hongkong en Taipei) is China een belangrijke markt voor KLM – wereldwijd is het zelfs een van KLM’s vijf grootste markten.

Pieter Elbers - President-directeur KLM : 'Dankzij ons uitgebreide routenetwerk heeft KLM de ideale positie in China om te profiteren van de toenemende vraag naar internationale reizen. Hangzhou is bovendien bijzonder, KLM vliegt als enige Europese luchtvaartmaatschappij rechtstreeks naar en van deze bestemming. Met de nieuwe samenwerking met Alibaba willen we een breder publiek bereiken in deze strategisch belangrijke markt.'

Alibaba Group

Alibaba Group Holding Limited is een Chinese e-commerce bedrijf, dat de consument-to-consumer, business-to-consumer en business-to-business sales services via webportals biedt. Het biedt ook elektronische betaaldiensten, een shopping zoekmachine en data-centric cloud computing-diensten. De groep begon in 1999, toen Jack Ma de website Alibaba.com stichtte, een business-to-business portal voor Chinese fabrikanten met buitenlandse kopers.

In 2012, twee van Alibaba's portals 1,1 biljoen yuan ($ 170.000.000.000) handelden in de verkoop. Het bedrijf is vooral actief in de Volksrepubliek China (VRC), en bij sluitingstijd, op de datum van de beursgang (IPO ), 19 september 2014, werd Alibaba's marktwaarde als US $ 231.000.000.000 behaald. De marktkapitalisatie van de Alibaba Group was $ 145.000.000.000 aan het einde van september 2015.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.