Bijgewerkt: 22 juli 2024

KLM opent revalidatiecentrum op Sumatra

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
12-10-2006

KLM heeft in Medan op het eiland Sumatra een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen geopend. Het centrum biedt plaats aan circa 100 kinderen die in het centrum fysiotherapie en oefentherapie krijgen. Daarnaast worden de kinderen sociaal begeleid bij een terugkeer in de samenleving.

Het centrum is een initiatief van de charitatieve organisatie Wings of Support, dat bestaat uit vliegend personeel van KLM, KLM AirCares, het charitatieve programma van KLM en Sharing Success, het participatiefonds voor ondernemers.

KLM sumatra
(Photo by Capital Photos for KLM - 2006)

Het revalidatiecentrum (links) en de in renovatie zijnde slaapvertrekken van het verplegend personeel. Het nieuwe centrum biedt ruimte en faciliteiten aan gehandicapte kinderen die revalideren na een operatie.


KLM besloot tot de bouw van het centrum daags na de tsunami op 26 december 2004. Onmiddellijk na de ramp heeft KLM noodhulp verstrekt door de Samenwerkende Hulporganisaties gratis vrachtzendingen naar de getroffen gebieden aan te bieden.

De kosten van de bouw van het revalidatiecentrum dat de naam “Biru Nan Aman” (de Blauwe Ark) heeft gekregen, bedroeg 100.000 Euro.

Het grootste gedeelte van dit bedrag – 68.000 Euro - is gefinancierd door donaties van KLM-medewerkers. Het overige gedeelte is bijgedragen door Sharing Success. Naast het geld heeft KLM ook frequent flyer miles ingezameld waarmee de verpleegkundigen van het centrum gratis naar Nederland kunnen reizen voor een aanvullende medische training.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.