Bijgewerkt: 28 september 2022

KLM introduceert nieuw damesuniform

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
14-04-2010

De ruim 11.000 dames van het cabine- en grondpersoneel en de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper dragen vanaf vandaag het nieuwe damesuniform van KLM. Het uniform heeft een vrouwelijke belijning met een moderne, frisse en krachtige uitstraling. "Ik ben blij dat het zo'n mooie creatie is geworden en hoop dat het met trots wordt gedragen", zegt KLM president-directeur Peter Hartman.

KLM uniform Amstelveen
(Foto KLM-Capital Photos - 2010)

Het nieuwe damesuniform van KLM


Het model is compleet nieuw, maar het uniform houdt de KLM-blauwe kleur die al sinds 1971 wordt gevoerd. KLM is voortdurend bezig met innovatie. Het nieuwe uniform illustreert dit. “Met dit nieuwe uniform laten we zien, juist nu in deze tijden, dat we vertrouwen hebben in het merk KLM”, aldus Peter Hartman. De Nederlandse modeontwerper Mart Visser heeft het uniform ontworpen.

Uit onderzoek blijkt, dat klanten het merk KLM waarderen om het typisch Nederlandse, het pragmatische. KLM speelt hierop in door een vleugje oranje aan het blauw toe te voegen. Het oranje komt terug in een oranje biesje aan de binnenkant van het uniform van het cabine- en grondpersoneel en in het sjaaltje.

KLM neemt het voortouw op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de luchtvaartsector. Het bedrijf neemt talloze innovatieve initiatieven om haar impact op milieu en natuur te verminderen. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die het textiel van haar oude uniformen laat verwerken voor hergebruik.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.