Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM introduceert economy comfort-zone

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
07-12-2009

KLM lanceerde vandaag op 7 december 2009 feestelijk haar nieuwe Economy Comfort- zone met een spectaculaire ‘zweef act’ van magiёr Ramana op Schiphol Centrum. De act van Ramana is een knipoog naar de nieuwe ‘Choose your personal kind of comfort’ reclamecampagne van KLM, die comfortabel zittende, zwevende passagiers zonder zichtbare stoel laat zien. De nieuwe Economy Comfort- zone biedt passagiers meer keuze in zitcomfort in Economy Class.

KLM Amstelveen
(Foto KLM - 2009)

De Economy Comfort- zone flyer van KLM


Een stoel in de nieuwe Economy Comfort biedt tot tien centimeter meer beenruimte en de rugleuning kan tot twee keer verder naar achteren. Economy Comfort passagiers kunnen na de landing bovendien eerder van boord omdat de zone zich vooraan in de Economy Class bevindt. De service en maaltijden in de Economy Comfort- zone zijn dezelfde als in de Economy Class. Per dag zijn er meer dan 1.500 van deze stoelen beschikbaar.

Met Economy Comfort breidt KLM de keuzemogelijkheden in zitcomfort van de passagier die in de Economy Class reist uit. Passagiers konden al kiezen voor een stoel met extra beenruimte en voor een stoel in een rij van twee. KLM speelt hiermee in op de veranderende behoeften van de klant: meer keuze in comfort in Economy Class.

De toeslag voor een stoel in de Economy Comfort zone is tussen de 80 en 150 Euro voor een enkele reis, afhankelijk van het aantal kilometers. Flying Blue Platinum-deelnemers en reizigers met een volledig flexibel Economy Class-ticket kunnen Economy Comfort reserveren zonder toeslag. Flying Blue Gold-deelnemers krijgen 50% korting en Flying Blue Silver-deelnemers 25%.

Als de passagier een ticket geboekt heeft, kan hij of zij een Economy-Comfort stoel reserveren via Manage My Booking vanaf 90 dagen voor vertrek, via een telefonische reservering, via de ticket offices, of via online check-in. Op de luchthaven kan het ook via de selfservice automaten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.