Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM in het teken van Afrika

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
28-03-2009

In april en mei 2009 staat KLM in het teken van Afrika. Het jaarlijkse food en wine festival heet deze keer dan ook de Africa Experience. Daarnaast schenkt KLM extra aandacht aan een duurzaamheidsproject in Kenia.

Het hoogtepunt van het festival vormen de maaltijden aan boord, maar de Africa Experience is breder opgezet dan voorgaande thema’s. De incheckbalies op Schiphol krijgen een Afrikaans tintje en KLM schenkt ook in de lounges aandacht aan het festival. “KLM heeft voor het thema Afrika gekozen vanwege de grote inspiratie die het continent biedt.

African Amstelveen
(Foto: KLM - 2009)

Chef Dumi Ndlovu in de keuken. Dumi begon zijn loopbaan als kelner in Londolozi lodge, waar hij een revolutie teweeggebracht in de keukens, met de productie van levensmiddelen, huiselijke, exotische en prikkelende innovatieve combinaties en een sterke focus op de lokale producten. Vandaag Dumi is chef-kok van Ngala Private Game Reserve in het Kruger National Park


Bijvoorbeeld de grote diversiteit aan culturen met de daarbij behorende keukens en de uitstekende wijnen waar Zuid-Afrika om bekend staat”, vertelt Bart Vos, Executive Vice President Inflight Services van KLM. “Daarnaast is Afrika een belangrijke markt in het netwerk van KLM.”

African Amstelveen
(Foto: KLM - 2009)

Heek uit de oven


Afrikaanse chef en Zuid-Afrikaanse wijnen

De maaltijden die KLM tijdens het festival op intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam serveert, zijn van de hand van de Afrikaanse chef Dumi Ndlovu van andBEYOND, een gerenommeerde keten van luxe lodges door heel Afrika. Passagiers in zowel de World Business Class als de Economy Class kunnen proeven van de Zuid-Afrikaanse creaties van de chef.

African Amstelveen
(Foto: KLM - 2009)

Struisvogelpot


Overigens genieten ook passagiers op vluchten vanuit Johannesburg, Kaapstad en Nairobi van Afrikaanse sferen. Voor de wijnen die tijdens de Africa Experience worden geschonken, tekende het wijnhuis Nederburg, gevestigd in de buurt van Kaapstad. Nederburg behoort tot de bekendste wijnhuizen van Zuid-Afrika.

African Amstelveen
(Foto: KLM - 2009)

Afrikaans bobotie. Bobotie is een Zuid-Afrikaanse gerecht, die bestaat uit gekruide gehakt, het rundvlees is gebakken met op een ei-gebaseerde vulling. Het recept is waarschijnlijk afkomstig van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie in Batavia. De naam is afgeleid van de Indonesische bobotok met een lichte kerrie smaak


Destination Nature

In het verlengde van de African Experience schenkt KLM extra aandacht aan een project in Kenia met een belangrijk duurzaamheidselement. Via Destination Nature, een programma dat zich richt op projecten die een brede variatie aan dieren, planten en ecosystemen op de wereld stimuleren, sponsort KLM de Kiunga Marine National Reserve Kenya. Dit nationaal park, gelegen in het meest noordelijke punt van de Keniase kust, heeft ernstige schade ondervonden van de tijdelijke opwarming van de oceaan (El Niño) in 1998.

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) werkt samen met de lokale bevolking aan een verantwoord behoud van het gebied. Dergelijke natuurbehoudprojecten krijgen financiële en publicitaire ondersteuning van Destination Nature. Met dit programma wil KLM een positieve bijdrage leveren aan de planeet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.