Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM hervat lijndienst naar Buenos Aires

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
17-02-2011

Na een onderbreking van 10 jaar zal KLM op 31 oktober 2011 haar lijndienst tussen Amsterdam en Buenos Aires hervatten. Buenos Aires wordt daarmee de 67e internationale bestemming van KLM.

KLM President & CEO Peter Hartman zegt hierover: “Met Buenos Aires als de 7e bestemming van KLM in Latijns-Amerika versterken we onze positie in deze groeiende regio. Latijns-Amerika is van essentieel belang voor het uitgebreide netwerk van KLM en Air France.

Buenos Aires telt 14 miljoen inwoners en is een van de belangrijkste bestemmingen in deze dynamische markt. Argentinië is een zeer populaire bestemming onder Europese toeristen en biedt tevens een grote zakelijke markt, met Nederland als belangrijke import- en exportpartner”.

Het komende winterseizoen zal er driemaal per week een rechtstreekse vlucht worden uitgevoerd naar luchthaven Ezeiza van Buenos Aires. Naar verwachting stijgt dit aantal vanaf maart 2012 naar viermaal per week. Op maandag, woensdag en vrijdag zal vlucht KL707 ’s ochtends om 10.10 uur vanuit Amsterdam Airport Schiphol vertrekken en dezelfde dag ‘s avonds om 20.20 uur in Buenos Aires aankomen.

De retourvlucht KL708 vertrekt ook op maandag, woensdag en vrijdag om 22.20 uur vanuit Buenos Aires en arriveert de volgende dag om 15.35 uur weer in Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met een Boeing 777-200ER die 318 passagiers kan vervoeren: 35 in World Business Class en 283 in Economy Class.

Vluchten naar Buenos Aires kunnen worden gereserveerd met ingang van 18 februari 2011 via de boekingssystemen of online via www.klm.com . KLM’s SkyTeam-partner Aerolineas Argentinas biedt aansluitende vluchten van  Buenos Aires naar een groeiend aantal bestemmingen in Argentinië.

Ministro Pistarini International Airport

Ministro Pistarini International Airport (Spaans: Aeropuerto Internacional de Ezeiza Ministro Pistarini) (IATA: EZE, ICAO: SAEZ) ligt 22 km Zuid-zuidwest van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. De luchthaven heeft een oppervlakte van 3.475 ha (8.587 ha) en wordt beheerd door Aeropuertos Argentina 2000 S.A.

De luchthaven is vernoemd naar de generaal en politicus Juan Pistarini (1882-1956) en het is beter bekend als Ezeiza International Airport vanwege zijn ligging in de stad van Ezeiza in Groot Buenos Aires.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.