Bijgewerkt: 22 september 2023

KLM hervat lijndienst naar Budapest

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
24-06-2010

Op 29 oktober 2010 hervat KLM haar lijndienst naar luchthaven Ferihegy in Budapest. Voorheen werden vluchten naar Budapest uitgevoerd in codeshare met Malév Hungarian Airlines. Met ingang van 29 oktober beëindigt KLM deze samenwerking.

KLM voert de lijndienst nu zelf uit met Boeing 737-toestellen met drie dagelijkse frequenties. Budapest is bijzonder geschikt voor zowel de lokale markten, als de overstapmarkt vanuit Budapest. Met de herintroductie van Budapest voert KLM vluchten uit naar 63 middellange bestemmingen.

Ferihegy Amstelveen
(Foto József Süveg 2005 via Wikipedia - 2005)

De verkeerstoren van de luchthaven van Budapest Ferihegy International Airport


Ferihegy?

Budapest Ferihegy International Airport (Hongaars: Ferihegyi Nemzetközi Repülőtér of gewoon Ferihegy) is de internationale luchthaven van de Hongaarse hoofdstad Boedapest en de grootste van de vijf internationale luchthavens van het land.

De luchthaven biedt internationale verbindingen in de eerste plaats binnen Europa, maar ook naar Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. In 2007 diende de luchthaven 8,6 miljoen passagiers.

Budapest Ferihegy International Airport ligt 16 kilometer van het centrum van Boedapest, bereikbaar via de Üllői weg. De luchthaven is vernoemd naar brouwmeester Ferenc (Feri) Mayerffy (1776-1845), de voormalige eigenaar van de grond, waarop de luchthaven is gevestigd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.