Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM heeft de eerste GEnx motor afgeleverd

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
29-01-2015

In 2014 heeft Engine Services (ES) dit proces ingericht en diverse EASA certificaten binnengehaald die nodig zijn om de GEnx motor te mogen onderhouden. Na het halen van de erkenning is meteen de eerste commerciële motor, van Qatar Airways, voor onderhoud binnengekomen. Deze motor is namens General Electric uitbesteed aan KLM. Het onderhoud betrof onder andere het vervangen van de verbrandingskamer van de motor en het uitvoeren van diverse modificaties.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Een General Electric GEnx turbofan motor met zijn kap open. Deze bijzondere motor is geïnstalleerd op # 4 positie op de Boeing 747-8I prototype


De GEnx kent een zogeheten Quick Turn (QT) onderhoudscheck. Een QT wordt gebruikt om operationele vlootproblemen bij een in gebruik zijnde motor zo snel mogelijk op te lossen tussen de shopvisits in. De motor wordt onderhouden in Amsterdam en reparaties op onderdelen zullen uitgevoerd worden in het Air France- KLM Engeneering & Maintenance network.

De General Electric GEnx (General Electric Next-generation) is een geavanceerde dubbele rotor, axiale stroming, turbofan straalmotor van de productie van GE Aviation voor de Boeing 787 en 747-8. De GEnx is bedoeld om de CF6 (een familie van high-bypass turbofan) motoren vervangen in productlijn GE.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.