Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM en WNF bundelen krachten

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
13-07-2007

KLM groeit CO2-neutraal

KLM en het Wereld Natuur Fonds (WNF) hebben op 13 juli 2007 een overeenkomst gesloten over verregaande reductie en compensatie van de CO2 uitstoot door KLM. Beide organisaties zijn van mening dat de CO2 uitstoot krachtig moet worden aangepakt omdat de opwarming van de aarde een ernstige bedreiging vormt voor mensen en dieren.

KLM hoofdkantoor Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het hoofdkantoor van KLM in AmstelveenMet deze overeenkomst wordt bekrachtigd dat de groei van de KLM, vergeleken met 2007, volledig CO2 neutraal wordt. Gebaseerd op de huidige productieplannen compenseert KLM hiermee ongeveer een hoeveelheid CO2 van 4 miljoen ton in een periode van 4 jaar. Dat gebeurt door middel van emissiereductie en compensatie.

Het samenwerkingcontract tussen KLM en WNF, dat in Amsterdam werd ondertekend, is het eerste contract in de luchtvaartindustrie in zijn soort. De voortgang van de afspraken wordt eens per jaar formeel gecontroleerd. Het goede voorbeeld dat KLM al jaren geeft met betrekking tot energiebewust vliegen krijgt hiermee een sterke impuls, niet alleen naar de eigen organisatie maar ook richting andere luchtvaartmaatschappijen.

KLM toont hiermee aan dat het anders moet en anders kán. Door  snelle modernisering van de vloot en vermindering van brandstofverbruik zal KLM in 2012 een emissiereductie per passagier  bereiken van 3%, oplopend tot 17% in 2020.

Wat is CO2?

Koolstofdioxide, ook wel kooldioxide, koolzuur of koolzuurgas, (chemische formule CO2) is een kleurloos en reukloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Koolstofdioxide wordt ook wel koolzuurgas genoemd. De atmosfeer van de Aarde bevat tegenwoordig ongeveer 383 ppm kooldioxide.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.