Bijgewerkt: 2 oktober 2023

KLM en Garuda Indonesia halen banden aan

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
08-12-2009

Garuda Indonesia en KLM gaan hun samenwerking intensiveren. Daartoe ondertekenden president-directeur Peter Hartman van KLM en Emirsyah Satar president & CEO van PT. Garuda Indonesia vandaag twee overeenkomsten. De CEO’s van beide luchtvaartmaatschappijen zijn enthousiast over de intensievere samenwerking.

 “Met deze ondertekening zetten we een betekenisvolle stap in het uitbreiden van de oude en hechte relatie tussen onze bedrijven,” aldus Hartman. Satar vindt dat deze samenwerkingsovereenkomsten een logisch vervolg zijn van de recente ontwikkelingen. “KLM en Garuda kunnen veel voor elkaar betekenen.”

De nauwere samenwerking heeft betrekking op codesharing voor de vluchten tussen Singapore en Denpasar. Daarnaast gaan KLM en Garuda nauwer samenwerken bij het onderhoud aan vliegtuigcomponenten.

garuda Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Peter Hartman president directeur van de KLM


Door de codesharing met Garuda kan KLM haar klanten een dagelijkse verbinding aanbieden tussen Singapore en Denpasar. Tevens zullen de klanten van Garuda meer frequenties tot hun beschikking krijgen tussen deze twee bestemmingen.

KLM vliegt nu drie keer per week van Amsterdam via Singapore naar Denpasar. Vanaf half januari 2010 wordt die frequentie verhoogd naar vier keer. Garuda vliegt dagelijks op deze route. De afspraken over onderhoud bieden de mogelijkheid voor KLM om het onderhoud aan zogenaamde Fan-Cowls uit te laten voeren door Garuda’s PT. GMF Aero Asia.

KLM vliegt weer op Bali

KLM vliegt sinds 6 december 2009 weer drie keer per week rechtstreeks op Denpasar, Bali. De belangstelling voor deze vluchten is groot.  “We hebben dan ook besloten om vanaf half januari de frequentie te verhogen naar vier wekelijkse vluchten,” aldus President-directeur Peter Hartman van KLM.

Bali is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming. Dat bleek opnieuw toen KLM begin oktober aankondigde een directe verbinding te gaan exploiteren. In krap twee maanden zijn ruim 17.000 stoelen verkocht.

KLM onderhoudt sinds 80 jaar een dienstregeling met Indonesië en heeft met Denpasar erbij nu zes bestemmingen in Zuid-Oost Azië. Denpasar is de 61e zogenoemde ‘long haul’ bestemming van KLM.

garuda Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2009)

Het kleurrijke houten beeld van een Balinese Garuda, in het Museum Indonesië, in Jakarta


Garuda?

De Garuda (Sanskriet: Garuda गरुड, adelaar, Pali Garuḷa) is een grote mythische vogel of vogelachtig wezen, dat verschijnt in zowel de hindoeïstische en boeddhistische mythologie.

PT (Persero) Garuda Indonesia?

Indonesië maakt ook gebruik van de Garuda als nationaal symbool. De Indonesische nationale luchtvaartmaatschappij is Garuda Indonesia.

Het hoofdkantoor is gevestigd op Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang, met hubs in Ngurah Rai International Airport, Bali en Singapore Changi Airport, Singapore.

De luchtvaartmaatschappij vliegt naar een aantal bestemmingen in Zuid-Oosten, Oost-Azië, het Midden-Oosten en Australië. Ook eerder vloog naar diverse bestemmingen in Europa en Noord-Amerika. Van juni 2007 tot juli 2009, Garuda, werd samen met alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen verboden naar de EU te vliegen, Maar dit verbod is opgeheven sinds juli 2009.

Garuda Indonesia is opgenomen als een 3-sterren luchtvaartmaatschappij door Skytrax, en wordt ook genoemd bij Quality Approved Skytrax's Airlines. Het is volledig in handen van de Indonesische regering en telt 6.285 personeelsleden (per maart 2007).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.