Bijgewerkt: 2 december 2021

KLM en AIR FRANCE met Wi-Fi aan bord

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
30-05-2013

Op 29 mei 2013 heeft KLM en AIR FRANCE hun eerste vluchten met Wi-Fi aan boord uitgevoerd. Dankzij deze nieuwe service kunnen passagiers tijdens de vlucht met de buitenwereld communiceren en gewoon blijven sms’en, e-mailen en internetten. Via de speciaal ontworpen internetportal beschikken ze bovendien over een breed assortiment gratis diensten, waaronder het laatste nieuws en relevante informatie over de luchtvaartmaatschappijen en hun bestemmingen.

Online toegang

In samenwerking met Panasonic Avionics voeren KLM en AIR FRANCE de rest van het jaar een pilot uit aan boord van twee Boeing 777-300-toestellen. In alle reisklassen van deze twee toestellen hebben passagiers toegang tot een Wi-Fi netwerk via hun eigen smartphone, laptop of tablet. Tegen bijbetaling van een vast bedrag kunnen zij bovendien vrijelijk e-mailen, internetten of sms'jes versturen. De toestellen worden wereldwijd ingezet binnen de netwerken van KLM en AIR FRANCE.

Air France and KLM launch inflight Wi-Fi

Tarieven

Tijdens de pilotfase kunnen passagiers in alle reisklassen gebruikmaken van het wifinetwerk. De kosten hiervoor bedragen € 10,95 per uur of € 19,95 voor de gehele vlucht. Dit zijn uniforme tarieven binnen de luchtvaartsector, die per creditcard kunnen worden voldaan. De kosten voor het gebruik van een mobiel apparaat aan boord (om sms'jes te versturen of voor dataverkeer) worden aan gebruikers in rekening gebracht volgens de roamingovereenkomst die zij met hun mobiele provider hebben gesloten. Toegang tot alleen de internetportal aan boord is gratis.

De draadloze internetservice (via het internetportaal aan boord of via de satelliet) is kort na vertrek beschikbaar, zodra het toestel een hoogte van 6 km (20.000 feet) heeft bereikt. De social mediateams van KLM en AIR FRANCE gaan tijdens de vlucht de dialoog aan met onze klanten via Twitter en Facebook. Volg het nieuws over de eerste Wi-Fi vlucht via Twitter. Gebruik hiervoor de hashtags #KLMwifi of #AFwifi.

Werken aan Wi-Fi aan boord is een belangrijke investering in een nieuwe technologie die nog altijd in ontwikkeling is. Veel van onze klanten vinden het belangrijk dat zij overal en altijd goed bereikbaar zijn. Wij streven ernaar het beste product en het beste systeem te vinden dat bij hun wensen en behoeften past. Voor de toekomst hebben wij er alle vertrouwen in dat onze klanten altijd online kunnen zijn op vluchten van en naar Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam Airport Schiphol.

Peter Hartman, President & CEO of KLM

'Met deze gezamenlijke lancering van Wi-Fi en datatransmissie aan boord zetten KLM en AIR FRANCE verdere stappen op weg naar vernieuwing. Deze pilot met Wi-Fi aan boord van langeafstandsvluchten past perfect bij onze langetermijnstrategie om onze klanten nog meer nieuwe producten en diensten te bieden'.

Wi-Fi?

Wi-Fi (Wireless Fidelity: draadloos ethernet), ook gespeld als Wifi of WiFi) is een populaire technologie die het mogelijk maakt een elektronisch apparaat om draadloos gegevens uitwisselen (via radiogolven) via een computernetwerk, met inbegrip van high-speed Internet-verbindingen.

Ethernet: is een familie van computer netwerktechnologie voor lokale netwerken (LAN's). Ethernet werd commercieel in 1985 geïntroduceerd in 1980 en gestandaardiseerd als IEEE 802.3. Ethernet is grotendeels vervangen concurrerende bekabelde LAN-technologieën.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS