Bijgewerkt: 4 maart 2024

KLM vliegt straks naar de Dominicaanse Republiek

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
08-04-2011

KLM voegt vakantiebestemming Dominicaanse Republiek toe aan wereldwijde netwerk

KLM vliegt vanaf 31 oktober 2011, met ingang van de winterdienstregeling, twee keer per week naar Punta Cana Airport in de Dominicaanse Republiek. Punta Cana wordt de 69e intercontinentale bestemming van KLM.

President-directeur Peter Hartman: “In navolging van de capaciteitsuitbreiding in het Caribische gebied op Aruba, Bonaire en Curaçao en de al aangekondigde nieuwe lijndienst naar Havana, ben ik zeer verheugd aan te mogen kondigen dat KLM vanaf de winter 2011 ook Punta Cana aan haar netwerk zal toevoegen. De Dominicaanse Republiek is een prachtige vakantiebestemming waar veel vraag naar is in de Nederlandse markt. Wij kijken uit naar samenwerking met onze partners in de reiswereld om deze bestemming tot een mooi succes te maken”.

Punta Cana Amstelveen
(Foto Wikipedia - 2011)

Punta Cana International Airport


Het tropische klimaat maakt de Dominicaanse Republiek tot een ideale vakantiebestemming voor Europese toeristen die graag verblijven in een van de vele luxe hotelaccommodaties. De Dominicaanse Republiek biedt toeristen een bijna schilderachtige natuur. De kust in het zuidoosten staat bekend om de mooie, langgerekte, typisch Caribische stranden en om de diep blauwe zee met vlak voor de kust een groot koraalrif. In de nabijheid van Punta Cana zijn enkele nationale parken te vinden zoals het eiland Saona.

KLM vertrekt vanaf mainport Schiphol twee keer per week naar Punta Cana met een MD11 die plaats biedt aan 285 passagiers: 24 in de World Business Class en 261 in de Economy Class. De vluchten naar Punta Cana worden uitgevoerd op maandag en donderdag, in combinatie met de vluchten naar Havana.

Vertrek vanaf Schiphol is om 10.00 uur en met een tussenstop in Havana zal het toestel om 19.30 uur arriveren in Punta Cana. De retourvlucht vertrekt om 20.30 uur vanuit Punta Cana rechtstreeks naar mainport Schiphol en arriveert de volgende dag om 10.00 uur weer in Amsterdam. Vluchten naar Punta Cana kunnen worden gereserveerd via de boekingssystemen en online via www.klm.com .

Punta Cana International Airport?

Punta Cana International Airport (IATA: PUJ, ICAO: MDPC) is een particuliere commerciële luchthaven in Punta Cana, in de Dominicaanse Republiek. De luchthaven is in een traditionele Dominicaanse stijl gebouwd met openlucht terminals met hun daken bedekt met palmbladeren.

Grupo PuntaCana bouwde de Punta Cana International Airport in 1984. Geregeld vliegen chartermaatschappijen naar Punta Cana. In 2009 heeft Punta Cana 3.811.946 passagiers ontvangen, waardoor het de drukste luchthaven in het land. De exploitanten van de luchthaven, Grupo Punta Cana, zijn van plan om de luchthaven uit te breiden, door toevoeging van een nieuwe verkeerstoren, een nieuwe terminal met meer poorten, ook een andere start en landingsbaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.