Bijgewerkt: 23 juli 2024

KKC Amstelveen leerlingen waren deelnemers van het internationaal Viruskenner-programma

Nieuws -> Informatief

Bron: KKC
15-01-2021

Viruskenner is een project voor basisschool- en middelbare scholieren om kennis op te doen over virussen. Hoe verspreiden virale infecties zich, wat is hun effect op het menselijk en dierlijke lichaam en vooral: hoe genezen we mensen of voorkomen we dat ze ziek worden?

Op 11 januari 2021 werd de Italiaans / Nederlandse kick-off van het internationale Viruskenner-programma georganiseerd. Studenten en docenten van ITT Buonarroti uit Trento, Italië en van het Keizer Karel College uit Amstelveen namen deel aan een reis door het landschap van infectieziekten. Doel van het project is de kennis over virusinfecties en manieren om ons hiertegen te beschermen te vergroten. Een doel dat op dit moment actueler dan ooit is.

Foto Amstelveen
(Foto KKC - 2021)

Screenshot van de virtuele Italiaans / Nederlandse kick-off van het internationale Viruskenner-programma op 11 januari 2021


Infectieziektepreventie. Er werd begonnen met een speciaal programma voor de docenten die, samen met de Viruskenner coaches, de studenten ondersteunen. Na een korte pauze was er het studentenprogramma, waar meer dan 180 studenten aan meededen. De Viruskenner introductietrailer werd getoond en er waren lezingen over het belang van hygiëne en leefstijl bij infectieziektepreventie door Marlies Wagener, docent aan de Hogeschool Rotterdam, gevolgd door een lezing over Emerging Infectious Diseases door prof. dr. Eric van Gorp van het universitair ziekenhuis Erasmus. Mélise Sickman en Valéry van Gorp lieten de studenten kennismaken met het Viruskenner-programma. Het uitwisselingsprogramma wordt ondersteund door Viruskenner-coaches, een internetplatform [website, e-learningmodule en online masterclass] en ‘life’ Zoom-evenementen.

Aan de slag met een actueel risicovirus. De leerlingen gaan vanaf nu ‘aan de slag’ met een actueel risicovirus. Ze zullen leren hoe het virus werkt en via welke transmissieroute het virus zich verspreidt. Vervolgens zullen de leerlingen een hopelijk creatieve oplossing vinden om de verspreiding van dit virus te voorkomen en daarmee derhalve ook toekomstige pandemieën wellicht voorkomen. Viruskenner is een initiatief van Viroscience lab en de Cirion Foundation. De Cirion Foundation wil wetenschap dichter bij jongeren en de samenleving brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.