Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Jubileum Stichting Brentano Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting Brentano
19-10-2009

Eind deze maand viert Stichting Brentano Amstelveen feest. In de week van 26 oktober 2009 jubileren de drie woonzorgcentra van de stichting en serviceflat 'De Seine' van Brentano Beheer.

Seine Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Serviceflat 'De Seine'


Centra 'Klaasje Zevenster' en 'De Olmenhof' bestaan beide 35 jaar, woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel' viert dan het 45 jarig bestaan. Serviceflat 'De Seine' is 37 jaar.

Klaasje Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Zorgcentrum 'Klaasje Zevenster'van de Stichting Brentano bestaat 35 jaar


Stichting Brentano Amstelveen ontstond in 2002 na een fusie tussen Stichting Bejaardenzorg Amstelveen en Stichting Brentano. De feestweek wordt gevierd met onder meer galadiners voor alle cliënten. Serviceflat 'De Seine', die onlangs van binnen geheel is gerenoveerd, organiseert op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 vanaf 14.00 uur een open middag voor geïnteresseerden. Er is tal van informatie over de verschillende appartementen en de diensten en services van de Seine.

Olmenhof Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Zorgcentrum 'De Olmenhof' van de Stichting Brentano bestaat ook 35 jaar


Voorbeelden daarvan zijn: dagelijkse apotheekdienst maar ook wekelijks een groenteman en kaasboer aan huis. In het complex zijn verder een huisarts, fysiotherapeut, pedicure en dames- en herenkapper gevestigd. De komende jaren staan voor Brentano Amstelveen voor een belangrijk deel in het teken van nieuwbouw op de locaties De Olmenhof, Klaasje Zevenster en Langerhuize.

Door nieuwe woonvormen voor senioren verwacht de stichting op termijn ook haar werk, diensten en faciliteiten anders te gaan inrichten. Brentano Amstelveen is gespecialiseerd in wonen, zorg, thuiszorg en diensten voor en aan ouderen.

Poel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Woonzorgcentrum 't Huis aan de Poel' bestaat 45 jaar


Brentano Amstelveen dankt haar naam aan oprichter Josephus Brentano, een welgestelde Amsterdamse koopman en kunstverzamelaar die leefde van 1753 tot 1821. Zijn testament bepaalde, dat het grootste deel van zijn nalatenschap moest worden gebruikt voor de oprichting van een ‘oude mannenhuis’.

Dit gebeurde in 1825 aan de Amsterdamse Herengracht. In 1924 verhuist de stichting naar de Keizersgracht. Vijftig jaar later, in 1974 wordt de nieuwbouw in Amstelveen in gebruik genomen. Schilderijen uit Brentano’s kunstcollectie en voorwerpen uit de oude zorgcentra zijn nog steeds te zien in woonzorgcentrum Klaasje Zevenster.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.