Bijgewerkt: 28 maart 2024

Jeugdkunstwerk '70 jaar vrijheid' wordt in de Stadstuinen onthuld

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveen Oranje
09-06-2015

Burgemeester Mirjam van 't Veld zal op donderdag 18 juni 2015 in de Stadstuinen van Amstelveen een kunstwerk onthullen in het kader van het thema '70 jaar vrijheid'. Het kunstwerk bestaat uit een lange tegelwand, gemakt uit porseleinen tegels me teksten en illustraties gemaakt door leerlingen van 10 Amstelveense basisscholen. Het kunstwerk is een initiatief van de Stichting Amstelveen Oranje, dat o.a. de plaatselijke dodenherdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag 5 mei organiseert.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveen Oranje - 2015)

Een deel van de tegelwand bij Boekhandel Venstra


Leerlingen van groep 8 van de basisscholen De Zwaluw in Nes aan de Amstel, De Cirkel, De Westwijzer, Brede School Rembrandt, De Horizon, Karel Eykman School, Kindercampusking, The International School, Brede School Omnibus en Piet Hein namen deel aan dit project. Leerlingen van de Scholengemeenschap Panta Rhei (afdeling Techniek Breed) zorgden er voor dat de tegels als één geheel kunnen worden getoond.

De tegels hebben tot 11 juni gedurende enkele weken tentoongesteld gestaan bij boekhandel Venstra, de Bibliotheek en de Kunstuitleen op het Stadshart in Amstelveen. Zij worden van daar overgebracht naar de Stadstuinen, waar zij permanent zullen worden tentoongesteld als één groot tegelkunstwerk.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.