Bijgewerkt: 22 mei 2022

Jens Stoltenberg NATO secretaris-generaal had de jeugdtop geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: NATO
29-04-2022

NATO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg nam donderdag 28 april 2022 deel aan de NATO Jeugdtop in Brussel, een evenement Onze gedeelde toekomst veiligstellen dat jonge leiders uit het bondgenootschap en daarbuiten samenbrengt om kritieke veiligheidskwesties te bespreken.

De secretaris-generaal nam deel aan een gesprek over de huidige en toekomstige agenda van de NATO, onder leiding van Lauren Speranza, directeur Trans-Atlantische Defensie en Veiligheid bij het Center for European Policy Analysis (CEPA). Hij benadrukte het belang van de voortdurende aanpassing van het bondgenootschap en merkte op dat in het volgende strategisch concept van de NATO kwesties als opkomende technologieën, klimaatverandering en het dwangbeleid van China aan de orde moeten komen.Hij benadrukte ook dat de jeugd van vandaag moet worden betrokken bij beslissingen die de wereld van morgen vorm zullen geven, en merkte op dat veiligheid het fundament is waarop welvaart en vrijheid worden gebouwd. De heer Stoltenberg onderstreepte voorts het belang van de krachtige steun van de bondgenoten aan Oekraïne, dat zich blijft verzetten tegen de Russische invasie, en zei dat de NATO Finland en Zweden "met open armen" zou ontvangen als zij het lidmaatschap van het bondgenootschap zouden aanvragen.

De jongerentop werd georganiseerd in samenwerking met het Center for European Policy Analysis (CEPA) en had als thema "Onze gedeelde toekomst veiligstellen". De paneldiscussies gingen over dringende veiligheidsvraagstukken zoals klimaatverandering, desinformatie, humanitaire crises, opkomende technologieën en genderdiscriminatie. Verscheidene NATO-functionarissen zouden als sprekers aan het evenement deelnemen, waaronder plaatsvervangend secretaris-generaal Mircea Geoană. De top omvatte ook een aantal bijdragen van uiteenlopende stemmen, waaronder activisten, kunstenaars en technologieleiders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.