Bijgewerkt: 20 april 2024

Jens Stoltenberg secretaris-generaal van de NATO in gesprek met wereldleiders

Nieuws -> Informatief

Bron: NATO
20-04-2022

NATO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg nam dinsdag 19 april 202 deel aan een beveiligde conferentie die werd georganiseerd door de Amerikaanse president Joe Biden, om het jongste offensief van Rusland in de regio Donbas in Oekraïne te bespreken, de zware kosten die het Kremlin worden opgelegd te handhaven, en te coördineren over verdere steun aan Oekraïne- meldt de NATO.

Foto Amstelveen
(Bron NATO - 2021)

Jens Stoltenberg (1959) is een Noors politicus die sinds 2014 de 13de secretaris-generaal van de NATO is


Aan het gesprek namen deel de Britse premier Boris Johnson, de Canadese premier Justin Trudeau, de Franse president Emmanuel Macron, de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, de Italiaanse premier Mario Draghi, de Poolse president Andrzej Duda, de Roemeense president Klaus Iohannis, alsmede de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, en de Japanse premier Fumio Kishida.



De leiders veroordeelden de huidige aanval van Rusland langs de frontlinie in Oost-Oekraïne, onder meer met zware beschietingen die nog meer menselijk leed veroorzaken. De leiders benadrukten dat president Poetin de oorlog onmiddellijk moet beëindigen, en zij waren het eens over het belang van het opleggen van nog hogere kosten aan Moskou totdat hij dat doet.

De secretaris-generaal bracht zijn collega's op de hoogte van de werkzaamheden ter versterking van de afschrikking en de defensie van de NAVO, en benadrukte dat de NAVO al het nodige zal doen om alle bondgenoten te beschermen en te verdedigen. Hij informeerde de andere leiders ook over de werkzaamheden van de bondgenoten om Oekraïne verdere militaire, economische en humanitaire hulp te verlenen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.