Bijgewerkt: 8 december 2023

Japanse voorjaarsmarkt in de Botanische tuin Zuidas in Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Botanische tuin Zuidas
08-05-2019

Zondag 19 mei 2019 organiseert Botanische tuin Zuidas een Japanse voorjaarsmarkt. Bezoekers kunnen genieten van de opnieuw ingerichte penjing-tuin (ook bekend als penzai, is de oude Chinese kunst van artistiek gevormde bomen, andere planten en landschappen in het klein) en de bijzondere bonsai collectie. Er staan diverse kwekerijen met planten, grassen, zaden, bollen en bamboes, Japanse ambachtslieden verkopen keramiek en handwerk. Naast de markt zijn er andere leuke activiteiten zoals oosterse massage, een ikebana-demo en een muzikale performance door Japanse fluitistes. Hinke Bruinsma liet zich inspireren tijdens haar reizen door Japan en exposeert tekeningen en een installatie van origami. Japanse hapjes, thee en saké worden ter plaatse vers bereid.

Foto Amstelveen
(Foto H. Bruinsma - 2019)

千羽鶴 Senbazuru is een groep van duizend origami (de Japanse kunst van het vouwen van papier) kraanvogels (折鶴 orizuru) die door draden bij elkaar worden gehouden. Het is het werk van beeldend kunstenaar Hinke Bruinsma


De Botanische tuin Zuidas bevat vele bijzondere planten die onderdeel zijn van de Nationale Plantencollectie en heeft de grootste collectie cactussen en succulenten van Nederland. Er zijn medewerkers aanwezig die enthousiast over de tuin kunnen vertellen. Japanse voorjaarsmarkt 19 mei 2019 11:00-17:00 gratis toegang. Adres: Botanische tuin Zuidas Van der Boechorststraat 8 AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.