Bijgewerkt: 6 december 2021

Jan Paul Schutten vertelt in bibliotheek Middenhoven

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelland Bibliotheken
02-04-2011

Grappige vertelling Kinderen van Amsterdam

Hoe zou jouw leven eruit hebben gezien als je in het Amsterdam van vroeger had gewoond? Zou je dan net als de kinderen van toen bier drinken? Waarom dronken kinderen toen eigenlijk bier? En waarom moesten ze bedelen? Jan Paul Schutten vertelt het aan de hand van zijn boek Kinderen van Amsterdam allemaal. Hij laat deze middag tekeningen zien, leest de leukste fragmenten voor en sluit af met een grappige quiz. En natuurlijk kun je hem van alles vragen.

Schutten  Amstelveen
(Foto Chris van Houts - 2011)

Jan Paul Schutten met zijn boek


Kinderen van Amsterdam verhaalt over kinderen, die allemaal echt hebben bestaan. Aan de hand van deze verhalen wordt de geschiedenis van Amsterdam op vaak humorvolle wijze verteld. Een geschiedenis die begint in het jaar 1170 toen er nog niemand woonde in het zompige moeras dat later Amsterdam werd. Terwijl in Parijs de Notre Dame in de steigers staat en er in Utrecht koeien door de modderstraten lopen, is Amsterdam nog helemaal niets. Maar eens zou dit een wereldstad worden.

In 2008 werd Kinderen van Amsterdam bekroond met de Gouden Griffel. Hij is auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2009. Jan Paul Schutten houdt zelf het meest van boeken waar je om kunt lachen. Daarom probeert hij altijd grappen in zijn boeken te stoppen.

Bibliotheek Middenhoven  -  Zaterdag 9 april 2011 - 15.15 – 16.15 uur.  Voor kinderen vanaf 9 jaar Prijs: € 6,- Pashouders: € 5,- Voorverkoop: € 1,- korting. Bestel via www.amstelland-bibliotheken.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.