Bijgewerkt: 4 maart 2024

Jan Ernst de Groot directeur KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
20-05-2007

KLM heeft het voornemen mr Jan Ernst de Groot (44) tot directeur te benoemen per 5 juli 2007. De heer De Groot is momenteel executive vice president Corporate Center van KLM.

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van KLM N.V. zal over de voorgenomen benoeming worden geïnformeerd tijdens de jaarvergadering op 5 juli 2007.

Met de benoeming van de heer De Groot blijft de statutaire directie van KLM uit drie personen bestaan. Op 1 april 2007 is de heer Peter Hartman de heer Leo van Wijk opgevolgd als president-directeur en Chief Executive Officer (CEO). Verder maakt de heer Frédéric Gagey als Chief Financial Officer (CFO) deel uit van de directie.

KLM Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

Hoofdingang KLM aan de Amsterdamseweg
Jan Ernst de Groot kwam in 1992 in dienst van KLM. In de loop der jaren heeft hij verschillende managementfuncties bekleed op uiteenlopende gebieden, waaronder buitenlandse betrekkingen, commerciële allianties, arbeidsverhoudingen, juridische zaken, Schiphol-strategie en milieu; van 2003 tot 2005 was hij algemeen secretaris van KLM.

De heer De Groot studeerde aan de Universiteit van Leiden en de Harvard Business School. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij als officier bij de Koninklijke Marine. Voordat hij bij KLM in dienst kwam, werkte hij als advocaat op het kantoor van De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.