Bijgewerkt: 18 april 2021

Jacqueline Koops wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Heerde

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Heerde
11-12-2018

De gemeenteraad van Heerde heeft op maandagavond 10 december 2018 mevrouw J.A. Koops-Scheele (48 jaar, ChristenUnie) voorgedragen voor benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Heerde. Bekijk de bekendmaking van de aanbeveling

Mevrouw J.A. Koops-Scheele (Jacqueline) is zeven jaar wethouder geweest, waarvan drie jaar in Stichtse Vecht (mei 2015 - mei 2018) en vier jaar in Amstelveen (april 2010 - april 2014). Daarnaast is zij vijf jaar gemeenteraadslid geweest in Amstelveen. Na haar opleiding Nederlands Burgerlijk Recht aan de Rijksuniversiteit van Leiden heeft zij 14 jaar als advocaat gewerkt. Naast advocaat was zij ook mediator.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jacqueline Koops (CU) tijdens de gemeenteraadvergadering van Amstelveen op 22 april 2014


De nieuwe burgemeester volgt Fred de Graaf op, die waarnemend burgemeester is sinds het vertrek van Inez Pijnenburg in 2017. De vertrouwenscommissie heeft in de afgelopen maanden de raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die op 19 september 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld. De vertrouwenscommissie bestond uit de fractievoorzitters Jan Tuinman CU-SGP (tevens voorzitter), Joke Grotenhuis (CDA), Wim de Weerdt (GBP), Beerd Volkers (VVD), Dianneke Landman (D66/GL) en Bram Horst (PvdA), wethouder Wolbert Meijer als adviseur en Ben van Zuthem en Bianca Espeldoorn als ondersteuners en (plaatsvervangend) secretaris.

De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, om de kroonbenoeming mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat mevrouw J.A. Koops-Scheele op 1 februari 2019 als nieuwe burgemeester van Heerde aantreedt.

Heerde is een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, aan de rand van de Veluwe. De gemeente telt 18.618 inwoners (31 mei 2018, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 80,40 km² (waarvan 1,42 km² water). Hoofdplaats is Heerde. Heerde is een Cittaslow-gemeente. Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren.

Cittaslow is een organisatie, opgericht in Italië en geïnspireerd door de slow food beweging. De doelstellingen van Cittaslow zijn onder andere het verbeteren van de kwaliteit van het leven in steden door het algemene tempo te vertragen, met name in het gebruik van ruimten en de doorstroming van leven en verkeer. Cittaslow maakt deel uit van een culturele trend die bekend staat als de langzame beweging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.