Bijgewerkt: 28 september 2022

Jacobine van den Hoek spreekt over haar boek bij Boekhandel Blankevoort

Nieuws -> Informatief

Bron: Boekhandel Blankevoort
11-05-2019

Dinsdag 14 mei 2019 vertelt Jacobine van den Hoek columniste voor het Amstelveens Nieuwsblad bij Boekhandel Blankevoort over werkelijk alle aspecten van haar eerste boek 'Zondebok'. Over hoe het idee ervoor ontstond, over het hele creatieproces en het vinden van een uitgever en natuurlijk over het boek zelf. Na afloop is er een borrel en signeert de schrijfster.Het is 15 januari 1566, wanneer de kinderen van het Burgerweeshuis uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand. Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Het reliëf van Joost Jansz. Bilhamer (1541-1590) een militair ingenieur, landmeter, beeldhouwer, plaatsnijder, cartograaf en bouwmeester. Het is boven de weeshuispoort in de Kalverstraat met weeskinderen gegroepeerd om het embleem van het Burgerweeshuis: een witte duif, het symbool van de Heilige Geest. Het is versierd met het stadswapen, omgeven door festoenen (guirlande, een versiering met fruit, bladeren) en bekroond door een fronton (driehoeks- of segmentvorm). Boven de ingang prijkte een groot beeld met de duif, het symbool van het weeshuis, omringd door een achttal weeskinderen


Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. De vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Zondebok is de debuutroman van Jacobine van den Hoek. Gebaseerd op historische feiten, is het een boek waarin liefde, moed en macht een hoofdrol spelen. En dat alles in de aanloop naar de 80-jarige oorlog, een tijd waarin het bepaald gevaarlijk was om anders te zijn. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694. Adres: Boekhandel Blankevoort Rembrandtweg 649, 1181 GV AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.