Bijgewerkt: 30 november 2021

Introductie Thuishuis Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Anna Hamelink
18-08-2013

Thuishuis Amstelveen is voor velen nog onbekend. Hieronder een korte introductie van dit initiatief van de Stichting Thuis in Welzijn, dat in samenwerking met Woningbouwcorporatie Eigen Haard en Stichting Thuishuis Amstelveen gerealiseerd wordt. Thuishuis Amstelveen is het tweede Thuishuis in Nederland.

Wat doet de Stichting Thuishuis Amstelveen? Thuishuis, thuisbezoek, zondagmiddagcafé. Het Thuishuis wordt op dit moment gebouwd aan in de Lindenhof aan de Lindenlaan tegenover het MOC-gebouw en zal eind 2013/begin 2014 opgeleverd worden.

thuishuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De nieuwbouw van het Thuishuis Amstelveen aan de Lindenlaan op 21 juli 2013


Het Thuishuis is een bijzondere woonvorm, waar 7 zelfredzame 60-plussers kunnen wonen. Dit zijn mensen, die niet (meer) alleen willen wonen. Ieder bewoont een eigen appartement, maar samen delen zij daarnaast een woonkamer, eetkeuken, hobbykamer, logeerkamer, terras en tuin. Samen zijn, huiselijkheid, veiligheid, zelfstandigheid en gezelligheid zijn kernwoorden.

Het Thuisbezoek vindt op verzoek plaats bij alleenstaande oudere inwoners van de wijk Keizer Karelpark, die graag meer contacten met leeftijdgenoten willen, maar dit door omstandigheden moeilijk zelf kunnen realiseren. Verlies van contacten leidt helaas gemakkelijk tot verlies van leefkwaliteit en soms tot eenzaamheid.

Opgeleide vrijwilligers kunnen hier verandering in helpen brengen door ondersteuning te bieden bij het verbeteren van het netwerk (bijvoorbeeld: samen naar die oude kennis, of de mogelijkheden van nieuwe activiteiten bekijken). De wensen en behoeften van de oudere staan hierbij altijd centraal. De begeleiding richt zich op het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid.

Het Zondagmiddagcafé vindt elke zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in de Buurtkamer in het MOC-gebouw aan de Lindenlaan 75. De zondag is voor velen een moeilijke dag, zeker als men alleen is. In het zondagmiddagcafé kan men gratis terecht voor een gezellig praatje, een gezelschapsspel en een lekker drankje (en vaak ook wat lekkers). Kortom huiselijke gezelligheid.

INFORMATIEMIDDAG GEÏNTERESSEERDE BEWONERS THUISHUIS

Op donderdagmiddag 5 september 2013 om 15.00 uur. Plaats: Buurtkamer, MOC-gebouw , Lindenlaan 75. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met de coördinator. Anna Hamelink: coordinator@thuishuisamstelveen.nl, of 06-43044201. Website: www.thuishuisamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS