Bijgewerkt: 2 maart 2024

Internationale fototentoonstelling in Westerdokpoint, Amsterdam

Nieuws -> Informatief

Bron: Marianne Schenderling - OsiraGroep
04-01-2011

Een verzameling van dertig gigantische portretfoto's van zeer verschillende mensen reist de wereld rond en doet op 11 en 12 januari 2011 het Amsterdamse Westerdokpoint van OsiraGroep aan. Tijdens de tour voegt fotograaf Fabrice Baixes, ‘Fatch’, telkens nieuwe portretten toe aan de collectie. OsiraGroep biedt onderdak aan deze expositie, de Amsterdamse zorgorganisatie is immers een mensen organisatie.

Annemiek Beukman, regiodirecteur OsiraGroep opent de tentoonstelling om 11 januari om 11.00 uur. Tot 12 januari 19.00 uur zijn alle buurtbewoners, omwonenden en andere belangstellenden van harte welkom.

De reizende fototentoonstelling gaat vanaf november 2010 de wereld rond in de World Earth Society Tour. De tentoongestelde dertig portretfoto’s zijn elk 1,20 m bij 1,20 m groot en tonen mensen uit verschillende culturen. Door de diversiteit aan mensen te laten zien, wil de fotograaf Fabrice Baixes, ‘Fatch’ het unieke van de mens benadrukken. Broederschap en de verbondenheid tussen mensen staan voor hem daarbij centraal.

FatchTV

Fotograaf en cameraman Fatch heeft na zijn opleiding in Marseille op het eiland La Reunion het culturele bureau ‘Coco studio’ opgericht. La Reunion is een Frans multicultureel eiland in de buurt van Madagaskar waar Fatch veel inspiratie heeft opgedaan voor de tour.

Fatch reist met de expositie mee en fotografeert onderwijl allerlei mensen rond de expositieruimte. Daarnaast geeft hij op 11 januari (14.00 tot 15.00 uur) en op 12 januari van 20.00 tot 21.00 uur een gratis masterclass portretfotografie in Westerdokpoint. Per masterclass is er ruimte voor 15 deelnemers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot 7 januari 2011 door een email  te sturen naar communicatie@osiragroep.nl. Plaatsing gaat op volgorde van ontvangst.

Junior Chamber International (JCI), een wereldwijd netwerk voor ondernemende mensen tot 40 jaar, is de motor achter deze tentoonstelling. OsiraGroep en Coffee Company zetten de deuren van de buurtruimte Westerdokpoint wijd open voor de expositie, de kinderfotowedstrijd en de masterclass fotografie.

De woonzorgorganisatie en koffie-uitbater werken graag mee aan dit internationale fotoproject. Zij hebben op Westerdokseiland een uniek samenwerkingsverband tot stand gebracht en runnen hier gezamenlijk Westerdokpoint.

Het is een ontmoetingscentrum voor (oudere) bewoners en omwonenden van Westerdokeiland. Bewoners die zorg of ondersteuning nodig hebben, kunnen dit melden bij de herbergier van Coffee Company. Hij brengt hen vervolgens in contact met de medewerkers van het zorgsteunpunt van OsiraGroep.

De foto-expositie maakt deel uit van een reeks activiteiten die OsiraGroep organiseert in ontmoetingscentrum Westerdokpoint, Westerdok 808 1013 BV Amsterdam. Hiermee hoopt de organisatie met name de oudere buurtbewoners aangename dagbestedingactiviteiten te bieden. Lees meer over het fotoproject op www.earthsociety.fr en www.jci-kr.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.