Bijgewerkt: 19 mei 2024

Intercultureel uitstapje naar de Zaanse Schans

Nieuws -> Informatief

Bron: Vrijwilligerscentrale Cardanus
30-06-2008

In samenwerking met ROC, NOVA-college, Cardanus migrantenwerk en medewerker vanuit de Vrijwilligerscentrale Cardanus in het kader van het project ”Meedoen in Amstelveen’’ was er op 19 én 26 juni 2008 een intercultureel uitstapje naar de Zaanse Schans.

Er waren veel enthousiaste deelnemers; vanuit het ROC 41 mensen en vanuit o.a. de vrijwilligersgroep van Samenspraak 5 en andere groepen 4 mensen mee naar de Zaanse Schans. Vanuit NOVA college 21 deelnemers en 21 vrijwilligers.

Zaanse Schans Amstelveen
(Cardanus - 2008)

De groepsfoto van de deelnemers in de Zaanse Schans


De bus vertrok mooi op tijd maar donkere wolken pakten zich samen boven Nederland op de 19e, echter de 26ste was het prachtig weer. In de bus hield migrantenwerker B. K. Haftlang een toespraakje over het doel van dit uitstapje; leuk en gezellig maar ook kennismaken met elkaar. Voor nu en in de toekomst.

Aangekomen bij de Zaanse Schans werd er eerst koffie met appeltaart gegeten en werden er groepjes gevormd om zo het terrein en alle attracties te gaan bezoeken. De groepjes bestonden uit mensen met diverse achtergronden en sommigen wisten veel te vertellen over de geschiedenis van de molens, klompenmakerij e.d.

Zaanse Schans
(Cardanus - 2008)

De lunch op het terras


Naast deze informatie waren de deelnemers ook geanimeerd met elkaar in gesprek over onderwerpen als man- vrouw en andere culturen. De wolken brachten gelukkig slechts een kleine bui en de lunch kon onder een afdakje genuttigd worden. De 26ste was het gelukkig een droge lunch. Na de lunch was er een spel waarbij men met de ruggen tegen elkaar moest gaan staan en de leiding vroeg dan bijvoorbeeld ‘’ wat voor kleur trui heeft de ander aan’’. Er werden telkens andere vragen gesteld en…. Enkelen vonden het zo leuk dat ze niet meer los van elkaar konden komen!

Relaties voor de toekomst zijn gelegd, men weet elkaar te vinden en het waren mooie dagen. Onder andere als vervolg op dit uitstapje zal Cardanus op zoek gaan naar Participatiecoaches om anderstaligen te ondersteunen bij hun inburgering in Amstelveen. Mocht u hier meer over willen weten dan kunt u na 11 augustus contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Cardanus; 020 540 47 34.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.