Bijgewerkt: 26 september 2022

Inschrijving voor de 3de 'Startup in residence' Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
02-05-2019

Voor de derde keer op rij organiseert de provincie Noord-Holland Startup in residence. Startups kunnen zich tot en met eind mei 2019 inschrijven voor verschillende uitdagingen, waar de provincie voor staat. Stel: een brug in de provincie Noord-Holland wordt ontmanteld. Onderdelen zijn nog goed herbruikbaar, maar hoe weet je wie deze onderdelen kan gebruiken? Of deze: duurzame energie wordt de nieuwe standaard. Maar hoe kan de provincie ervoor zorgen dat alle daken in Noord-Holland zo snel mogelijk worden bekleed met zonnepanelen?

Foto Amstelveen
(Foto/Bron Marisa Beretta / Provincie Noord Holland- 2016)

Jaap Bond (CDA) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Economische Zaken, Landbouw en Visserij, Flora en Fauna, Toerisme en Recreatie, Internationale Marketing en Acquisitie en Sponsoring


De provincie wil in samenwerking met startups deze uitdagingen oplossen door het organiseren van Startup in residence. Na een intake én selectie krijgen de startups 4 maanden lang coaching, toegang tot provinciale expertise en worden workshops georganiseerd om hun idee uit te werken. Dat gebeurt samen met een provinciemedewerker. De samenwerking kan uiteindelijk resulteren in een opdracht. Het is de derde keer dat de provincie Startup in residence organiseert.

Gedeputeerde Jaap Bond (Economie en Landbouw): 'Startup in residence werkt twee kanten op. De provincie helpt startende ondernemers graag met de doorontwikkeling van hun product. De provincie op haar beurt, wordt geholpen om out of te box te zoeken naar oplossingen voor zaken, waar wij tegenaan lopen. Ik ben heel benieuwd wat voor innovaties we dit jaar gaan tegenkomen.'

Andere uitdagingen waar de provincie oplossingen voor zoekt gaan onder andere over het breed inzetten van burgerparticipatie voor het vormen van nieuw beleid en het beter zicht krijgen op - en invloed hebben op - voetgangers- en fietsverkeer in drukke steden. Startups kunnen zich tot en met 31 mei 2019 inschrijven voor de verschillende uitdagingen. Ook zijn er wildcards te vergeven voor innovaties of technologieën die interessant kunnen zijn voor de provincie. Op www.startupinresidence.com/noord-holland staan alle uitdagingen op een rij en kunnen startups zich aanmelden.

Uitdagingen: De Provincie Noord-Holland probeert grip te krijgen op het verkeer in de regio, met name op de knooppunten van het openbaar vervoer. Monitoring van de invloed van het gedrag van bewoners op het energieverbruik. Een softwaretoepassing om ons te helpen bij het automatiseren van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (BIBOB). De toekomst van opleiding en ontwikkeling voor ambtenaren. Hoe versnellen we de uitrol van zonne-energie voor grote daken?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.