Bijgewerkt: 2 december 2021

Informatieve lunchbijeenkomst over IBAN/SEPA

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
16-05-2013

ABN AMRO informeert de leden van de Ondernemersvereniging Amstelveen over IBAN/SEPA

Het is belangrijk, dat ondernemers zich tijdig laten informeren over de gevolgen van de overgang op IBAN/SEPA, die vanaf 1 februari 2014 een feit is. Deze overgang gaat namelijk niet vanzelf en vraagt van ondernemers de nodige voorbereidingen.

OA-lid ABN AMRO organiseert daarom op dinsdag 21 mei 2013 speciaal voor de leden van de Ondernemersvereniging Amstelveen een informatieve lunchbijeenkomst over de veranderingen die SEPA met zich mee brengt en wat ondernemers moeten doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijf er klaar voor is.

Daarnaast zal Nico Klene, Senior Econoom van ABN AMRO onder de noemer ‘Is het einde van de crisis in zicht?’ tijdens deze bijeenkomst zijn visie geven op de actuele economische ontwikkelingen. Want hoe staat Nederland er economisch nu écht voor en wat zijn de vooruitzichten voor de verschillende sectoren?

Bent u ondernemer en wilt u ook een keer een bijeenkomst van de Ondernemersvereniging Amstelveen bijwonen? Stuur dan een e-mail naar info@oa-amstelveen.nl . Meer informatie? www.oa-amstelveen.nl

In deze animatie wordt uitgelegd hoe IBAN is opgebouwd

IBAN?

Achtergrond van de overgang op IBAN (International Bank Account Number) is, dat Europa op weg is naar een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA: Single Euro Payments Area). Naast de omzetting van het huidige rekeningnummer naar IBAN worden ook betaalmiddelen als overschrijvingen en incasso’s aangepast.

Als bedrijven niet binnen uiterlijk anderhalf jaar hun administratie, software en bedrijfsvoering hierop hebben aangepast, kunnen zij straks geen gebruik meer maken van het girale betalingsverkeer.

Het Nationaal Forum voor de SEPA-migratie (NFS) roept alle betrokken partijen om de deadlines van het nationaal migratieplan te respecteren. Extra inspanningen van koepels, brancheorganisaties, banken en softwarehuizen zijn nodig om het MKB te helpen zo snel mogelijk op IBAN over te gaan.

Het midden- en kleinbedrijf en ook middelgrote bedrijven zijn nog weinig gevorderd met de overgang op IBAN. Zij lijken pas in de tweede helft van 2013 te willen migreren, maar lopen dan het risico in een file te komen voor de ondersteuning van hun bank en softwareleveranciers.

Voor een snellere overgang is van belang, dat banken ervoor zorgen, dat de omgeving voor het internetbankieren standaard op IBAN wordt gezet. Ook is het van belang om indien nodig tijdig de ondersteuning van banken en softwareleveranciers in te schakelen. Op http://www.overopiban.nl/ is voor bedrijven en organisaties een checklist te vinden met de te nemen actiesAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS