Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Informatiebijeenkomst over verbreding en verdiepte aanleg A9 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
01-11-2019

In 2020 beginnen de werkzaamheden voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht (A9BAHO). Op 10 oktober 2019 is hiervoor het contract getekend tussen Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie VEENIX. VEENIX is door Rijkswaterstaat geselecteerd omdat deze combinatie de beste plannen heeft voor onder andere een goede bereikbaarheid van Amstelveen en het beperken van omgevingshinder tijdens de uitvoering en de verbreding van de Schipholbrug.

Eind 2026 is de verbrede en verdiepte A9 gereed. Tijdens een informatiebijeenkomst vertellen Rijkswaterstaat en VEENIX u graag meer over de voorbereiding en de uitvoering van het werk aan de A9BAHO. De bijeenkomst bestaat uit een plenair deel en een informatiemarkt. Voor en na het plenaire deel kunt u terecht op de informatiemarkt. Medewerkers van Rijkswaterstaat, VEENIX en de gemeente Amstelveen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.Locatie en tijd. We organiseren twee dezelfde bijeenkomsten op verschillende momenten: Op dinsdag 26 november 2019 is er een bijeenkomst van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het plenaire deel is van 19.30 tot 20.00 uur. Op woensdag 27 november 2019 is er een bijeenkomst van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het plenaire deel is van 14.30 tot 15.00 uur. Locatie: Schouwburg Amstelveen, Stadsplein 100, Amstelveen. Meer informatie: Op ons online bezoekerscentrum www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl vindt u meer informatie over de verbreding en verdiepte aanleg van de A9BAHO. U kunt zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Bellen naar Rijkswaterstaat kan ook: 0800-8002 of e-mailen: 08008002@rws.nl .

A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Rijkswaterstaat verbreedt de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Bij Amstelveen legt Rijkswaterstaat de A9 over een lengte van 1,3 kilometer verdiept aan, met drie overkappingen: één ter hoogte van het Oude Dorp, één ter hoogte van het Stadshart en één ter hoogte van het Bovenlandpad.

Bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen komt in totaal 14 kilometer aan geluidschermen langs de weg en wordt extra stil asfalt aangebracht. Het project A9 Badhoevedorp-Holendrecht is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.