Bijgewerkt: 27 november 2021

In Middenhoven zijn twee AED's aangeschaft

Nieuws -> Informatief

Bron: Agnetha van der Linden
23-02-2020

Sinds een paar weken is Amstelveen weer een tweetal AED's (Automatische Externe Defibrillator) rijker. Aan het begin van de bushalte Grote Beer en eind van de Poortwachter (flat Schanshoek) zijn de AED’s 24/7 bereikbaar. Vorig jaar is een oproep geplaatst in de buurt app en zo’n 50 bewoners hebben hier gehoor aan gegeven en een donatie gedaan. Samen met de subsidie van de gemeente Amstelveen en een donatie van de Stichting WaMi (De Meent) konden de twee AED’s worden aangeschaft.

Een automatische externe defibrillator (AED) is een draagbaar elektronisch apparaat dat automatisch de levensbedreigende hartritmestoornissen van ventrikelfibrillatie en pulsloze ventrikeltachycardie diagnosticeert en deze kan behandelen door middel van defibrillatie, de toepassing van elektriciteit die de aritmie stopt, waardoor het hart weer een effectief ritme kan instellen. Met eenvoudige audio-en visuele commando's, zijn de AED's ontworpen om makkelijk te gebruiken voor de leek.

Foto Amstelveen
(Foto Agnetha van der Linden - 2020)

Een in de Poortwachter geplaatste AED


Burgemeester Tjapko Poppens gaf zelf aan heel blij te zijn met het initiatief, hij wil graag heel Amstelveen dekkend krijgen en dankt de donateurs en vrijwilligers voor hun inzet. Wilt u ook een AED in uw buurt? Wij zijn altijd bereid onze kennis met u te delen! De AED’s zijn verzekerd en gaan zo’n kleine acht jaar mee. Vooruitdenkend zou het fantastisch zijn als er meer donateurs komen en er zo voor een klein bedrag per jaar gespaard kan worden voor onderhoud, verzekering en vervanging over acht jaar. Wellicht zijn er ook bedrijven die willen sponsoren? Wilt u de buurt steunen? Wilt u een AED is uw buurt? Aanmelden en/of contact maken kan door een e-mail te sturen naar AEDPoortwachter2019@outlook.com . Lees meer: Subsidie AED’s en buitenkastenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS