Bijgewerkt: 30 november 2021

In Memoriam Evert van Gelderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Team van mijnAmstelveen
30-03-2017

17 juni 1947 - 21 maart 2017

Er is een aimabel man met een lentebries heen gegaan. Even een dutje doen in zijn stoel en niet meer wakker geworden. Voor Evert was een uiltje knappen de gewoonste zaak van het dagelijks leven. Ervoor, of erna was Evert een actief persoon, die van schrijven en mensen hield. Zijn interviews, artikelen en columns als buurtjournalist voor de Groene Specht, de wijkkrant voor de Groenelaan, de toenmalige Mid’s & Maren-wijkkrant en de Wijkkrant door en voor Amstelveners waren vermaard.

Vele jaren genoot hij van zijn plaatselijke bekendheid, wanneer de gemeenteraadsverkiezing in aantocht was. De verkiezingsspecials van de Wijkkrant stonden boordevol informatie van en over de collegekandidaten van alle politieke partijen. Met een vlijmscherpe pen tekende Evert de uitspraken op. Altijd zocht hij naar een rake uitspraak. Van 1998 tot 2006 nam hij deel aan het wijkplatform Groenelaan, de wijk waar hij woonde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Evert van Gelderen op 27 april 2012 na ontvangst van zijn Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau


De laatste 10 jaar was Evert ook actief op het Internet. Hij nam zitting in de webredactie van Buurtpersbureau.nl en was de laatste jaren als bestuurslid en redactie betrokken bij mijnAmstelveen.nl en bracht hij tevens via columns zijn persoonlijke interessevelden naar buiten. Fel kon Evert zijn, wanneer er onrecht in het spel was, zijn pittige reacties op Dichtbij.nl gaven stof tot nadenken en debat.

Sinds 2005 was Evert actief als vrijwilliger bij de Buurthulpdienst. Hij wandelde met oude en zeer oude mensen buitenshuis. Voor zijn maatschappelijke betrokkenheid ontving hij in 2012 de Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor Evert, goede schrijfvriend
Zo goed als jij was met woorden
zo stil zijn wij nu
Zoals jij, mooi individu
Het strand van dromen
de golven komen
De vloed van zee
Die vloed neemt mee
Het gebeurt in ons droomatelier
Het tij keert in koestering
Jouw handen schrijven
Lieve lach en verwondering blijven

Evert, wij zullen je missen, het Team van mijnAmstelveen: Kees, Conchita, Marjo, Nico, Iulia, Cynthia, Hans.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS