Bijgewerkt: 15 april 2021

'Ik regel mijn zorg goed' campagne gestart in Den Haag

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
07-12-2017

In het kader van de campagne 'ik regel mijn zorg goed' heeft een voorlichtingsteam van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) al vele vragen beantwoord van duizenden mensen over de veranderingen rondom de zorgverzekering. Wat valt er precies onder het eigen risico? Kan ik mijn zorgpremie gespreid betalen? Welke verzekering past het best bij mij? Allemaal vragen die aan de orde zijn gekomen in de eerste drie weken van de campagne, die nog doorloopt tot het einde van dit jaar. Minister Bruins heeft vandaag op de Haagse Markt samen met het team heel veel mensen gesproken. 'Er zijn vele vragen beantwoord en het zet mensen echt aan tot denken, zit ik goed bij mijn zorgverzekeraar? Heb ik nog wel een goed samengesteld pakket? Er valt echt wat te kiezen. Ik adviseer iedereen dan ook om de komende tijd goed te kijken naar wat bij hen past en om een bewuste keuze te maken voor het komende jaar.'

Foto Amstelveen
(Foto Nia Palli/VWS - 2017)

Bruno Bruins (VVD) minister voor Medische Zorg


Mensen worden door de campagne gestimuleerd om naar de eigen zorgsituatie te kijken en vervolgens na te gaan, of de huidige zorgverzekering hier nog wel goed bij aansluit. Er zijn inmiddels al 36 locaties bezocht door het informatieteam van VWS in het hele land. De meeste vragen zijn gericht op het overstappen van zorgverzekeraar en het eigen risico. Naast de campagne op straat worden mensen ook geïnformeerd via de verscheidene sociale mediakanalen, radio en er is ook een website, waar iedereen naar toe kan gaan: Ik regel mijn zorg goed!

Vanaf 1 januari 2018 wordt de basisverzekering uitgebreid. De hoogte van het eigen risico blijft € 385. Vanaf 1 januari 2018 wordt het basispakket uitgebreid met de volgende vergoedingen.

Behandelingen oefentherapie. Mensen met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed

Zittend ziekenvervoer voor kankerpatiënten. Kankerpatiënten die immuuntherapie ontvangen, krijgen het vervoer van en naar de behandeling vergoed.

Verzorging aan minderjarigen Verzorging (bijvoorbeeld hulp bij wassen en medicijnen innemen) aan minderjarigen die samenhangt met de geneeskundige zorg die het kind nodig heeft, wordt altijd vergoed uit het basispakket. De zorg die minderjarigen krijgen om zelf de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) uit te voeren, blijft onder de Jeugdwet vallen. ADL-verrichtingen zijn bijvoorbeeld eten en aankleden. Lees meer over deze aanpassing in de financiering van de verzorging van kinderen thuis.

Hoogte verplicht eigen risico Het verplicht eigen risico in 2018 blijft € 385.

Vergoedingen altijd controleren bij uw zorgverzekeraar Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bepaalde zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.