Bijgewerkt: 22 september 2023

ING wijzigt opnamelimiet voor jongeren tot 18 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: ING
25-08-2011

ING vindt het belangrijk, dat kinderen goed leren omgaan met geld. Een eigen betaalrekening met een eigen Betaalpas hoort daarbij. Helaas blijkt dat het pinpas misbruik bij jeugdrekeningen toeneemt.

Om ervoor te zorgen, dat jongeren veilig bij ons kunnen blijven bankieren, hebben wij voor al onze minderjarige klanten het bedrag, dat dagelijks met de pinpas bij een ING geldautomaat kan worden opgenomen verlaagd van 1000 euro naar 250 euro per dag. Het bedrag wat met een bankpas betaald kan worden in bijvoorbeeld winkels blijft ongewijzigd tot 2500 euro per dag.

Geldezel Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

Een geldezel, of moneymule in het Engels is iemand, die zijn/haar betaalpas en pincode uitleent om door anderen geld te laten witwassen. In 2010 werden er 4000 geldezels opgepakt en beboet in Nederland


Mocht een klant meer contant geld op willen nemen, dan kan de klant terecht bij het ING kantoor. Voor het opnemen van contant geld aan de balie heeft de klant een Betaalpas nodig. Bij een opname boven de € 1.000 is een identiteitsbewijs noodzakelijk . De Nederlandse Vereniging van Banken heeft recentelijk in samenwerking met de politie over het maatschappelijk probleem van pinpas misbruik bij jongeren de campagne gevoerd ‘word geen geldezel’. Bekijk de website: www.pasopjepas.nl

Je bent een geldezel als je je pas en pincode uitleent. Op die manier kunnen criminelen je bankrekening gebruiken om gestolen geld weg te sluizen. Geld dat ze van een andere rekening hebben gestolen, storten ze op jouw rekening. Dan halen ze het geld eraf met jouw pinpas. Als geldezel ben je medeplichtig. En word je slachtoffer, want jij moet al het gestolen geld terugbetalen.

Per 1 september 2011 verlaagt de ING de paslimieten van Betaalpassen voor minderjarigen voor geldautomaat gebruik. Alle klanten onder de 18 jaar die in het bezit zijn van een Betaalpas, zijn hierover persoonlijk met een brief geïnformeerd.  Veelgestelde vragen over paslimiet Jongeren  Overzicht opnamelimiet betaalpasAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.