Bijgewerkt: 27 september 2022

Hudson's Bay Company 7 nieuwe locaties in Nederland aangekondigd

Nieuws -> Informatief

Bron: Citigate First Financial
11-07-2016

Hudson's Bay Company (HBC) heeft nieuwe langlopende huurovereenkomsten gesloten voor bijna 91.800 m². Locaties Hudson's Bay-winkels in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle bevestigd. Tot dusver lange termijn huurovereenkomsten gesloten voor 11 locaties van in totaal bijna 141.800 m².

TORONTO en AMSTERDAM, 11 juli 2016 - Hudson’s Bay Company (“HBC” of “de onderneming”) (TSX: HBC) is verheugd aan te kondigen, dat ze in Nederland nieuwe huurovereenkomsten voor zeven nieuwe locaties hebben getekend, dit in aanvulling op de eerder aangekondigde vier locaties. In totaal beslaan de contracten 141.800 m² en bestaan ze uit tien Hudson’s Bay winkels en een Saks OFF 5TH winkel in grote steden. Zoals HBC eerder bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het vergeten logo op het dak van het warenhuis V&D in Amstelveen, van het Handelsplein gefotografeerd op 10 juli 2016. Op de laatste lijst van gehuurde winkelpanden van HBC staat er nog helaas geen locatie Amstelveen en de stad zit niet bij de 11 bevestigde locaties


Foto Amstelveen
(Bron Citigate First Financial - 2016)

Mr. Richard Baker (1965), Executive Chairman van HBC. Hij is de Gouverneur en Executive Chairman van de Hudson's Bay Company. Het bedrijf is actief in Galeria Kaufhof in Duitsland, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue en Saks Fifth Avenue OFF 5TH in de Verenigde Staten en Hudson's Bay en Home Outfitters in Canada en binnenkort in Nederland


Richard Baker, Governor en Executive Chairman van HBC:

“We zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties op A1 locaties voor de Hudson’s Bay formule in Nederland aan te kondigen. De snelheid, waarin we overeenstemming bereiken over de contracten, onderstreept de wederzijdse bereidheid van verhuurders, gemeenten en het HBC- team om de eerste winkels naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 te kunnen openen. Naast dat we de Nederlandse klant kennis willen laten maken met onze bijzondere winkelbeleving, zal onze komst ook 2,500 banen creëren in de winkels en nog eens 2,500 door bouwactiviteiten. We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties.”

Jerry Storch, HBC´s Chief Executive Officer:

“Het belangrijkste doel voor onze uitbreiding in Nederland is om onze bijzondere winkelbestemmingen met een ‘best in class’ e-commerce platform te combineren. Ons all- channel model maakt het mogelijk, dat onze klanten altijd en overal kunnen winkelen. In combinatie met operationele efficiëntie op alle fronten en het implementeren van ‘best practices’ uit onze bestaande formules, zal dit leiden tot een nieuwe winkelbelevenis voor onze Nederlandse klanten. We maken ook goede voortgang met het vormgeven van de management structuur. Er zijn een aantal zeer ervaren Nederlandse executives aangenomen voor senior management posities.” De onderneming verwacht om Hudson’s Bay winkels te openen op de volgende locaties: HBC heeft drie huurovereenkomsten gesloten met A.S.R. Vastgoed Vermogensbeheer voor Utrechtsestraat 25-37 in Amersfoort, Grote Houtstraat 70 in Haarlem en Aalmarkt 22 in Leiden.

Foto Amstelveen
(Bron Citigate First Financial - 2016)

Mr. Gerald (Jerry) L. Storch (1957) is de Chief Executive Officer van Hudson's Bay Company sinds 6 januari 2015. De heer Storch is verantwoordelijk voor de Hudson's Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Saks 5th, Home Outfitters en HBC Digital


Amersfoort, Utrechtsestraat 25-37

Amersfoort heeft een sfeervolle historische binnenstad met een grote diversiteit aan winkels. Het gebouw dat dateert uit 1934, heeft een spectaculaire lichtkoepel en een prachtige trappartij met ingangen aan de Utrechtsestraat en het Sint Jorisplein. Het warenhuis ligt aan de drukste A1 winkelstraat van Amersfoort. Het Sint Jorisplein is een belangrijk bronpunt met een parkeergarage met 460 plaatsen. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd voordat Hudson’s Bay haar warenhuis van 11.000 m² opent voor de mensen uit Amersfoort en omgeving.

Haarlem, Grote Houtstraat 70

Haarlem is een bekende winkel- en woonstad nabij Amsterdam met levendige horeca. Het historische warenhuis van ongeveer 17.000 m² is centraal gelegen aan de Grote Houtstraat, nabij de Gedempte Oude Gracht en de Gierstraat. Het gebouw zal worden gerenoveerd om een eigentijdse aantrekkelijke Hudson’s Bay te realiseren.

Leiden, Aalmarkt 22

Dit monumentale warenhuis van 12.500 m² in de binnenstad van Leiden tussen de Aalmarkt en de Breestraat, is in 1930 gebouwd en in 2014 volledig gerenoveerd. Hudson’s Bay is een belangrijke huurder (anchor tenant) die de retailmix in de binnenstad naar een hoger niveau tilt. De kelder is voorzien van een openbare fietsenstalling met 880 plaatsen en is gratis te gebruiken door alle Leidenaren. Het naastgelegen winkelproject Catharinasteeg zal in 2017 worden opgeleverd.

Edwin van de Woestijne van A.S.R. Vastgoed Vermogensbeheer

“Wij zijn blij met Hudson’s Bay als vernieuwende speller op de Nederlandse retailmarkt. We zijn er van overtuigd, dat dit aantrekkelijke warenhuis bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de binnensteden als winkelbestemming voor Amersfoort, Haarlem en Leiden. Het besluit van Hudson’s Bay om een langjarige samenwerking met A.S.R. aan te gaan, geeft aan dat we op de juiste locaties zitten en een sterke vastgoedpartner in retail zijn.”

Den Haag, Grote Marktstraat 48-50, Spuistraat 3-5

Het door IEFC Berlage gehouden gebouw ligt in het hart van het A1-winkelgebied in Den Haag met entrees aan zowel de Grote Marktstraat en de Spuistraat. Het gebouw wordt momenteel door IEF Capital volledig gerenoveerd en zal in de nieuwe situatie vijf winkelunits huisvesten waarvan Hudson’s Bay, met een winkel van 18.500 m² de grootste huurder zal zijn.

Nechemja de Bruijn van IEF Capital:

“Wij zien de komst van HBC naar de Nederlandse retailmarkt wederom als een bevestiging, dat de A-1 winkelmarkt in de grote steden in Nederland aan populariteit wint en zich steeds meer kan meten met de grote steden in de wereld. Wij verwelkomen HBC van harte in ons winkelcomplex in het bruisende hart van Den Haag en kijken erg uit naar de opening van de Hudson’s Bay winkel.”

Den Bosch, Schapenmarkt 2-4

HBC heeft een huurovereenkomst gesloten met Metroprop voor de Schapenmarkt 2-4 in Den Bosch. Den Bosch is een welvarende stad in het zuiden van Nederland. Het binnenstedelijke winkelgebied is een beschermd stadsgezicht en het wordt hierdoor een aantrekkelijke en populaire winkelbestemming. Het gebouw staat op de lijst van historische monumenten en vormt een geheel met de gebogen straat. Het bevindt zich naast het gemeentehuis en vanaf het dak heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op de Sint-Jans Kathedraal. Het gebouw wordt getransformeerd in een Hudson’s Bay winkel van 9,300 m² met directe doorgangen naar de belangrijkste winkelstraten van Den Bosch.

Jos van de Mortel van Metroprop:

“Wij zijn zeer verheugd, dat HBC dit unieke pand gekozen heeft voor een Hudson’s Bay winkel in Nederland. De locatie heeft een rijke historie en bevindt zich in het centrum van Den Bosch. Wij zijn er van overtuigd, dat Hudson’s Bay het perfecte concept is om de historische aantrekkingskracht van Den Bosch te versterken.” HBC heeft lange termijn huurovereenkomsten gesloten met CBRE Global Investors voor Pensmarkt 8 in Den Bosch en Nieuwstraat 51-53 / Spiegelstraat 17 in Zwolle.

Den Bosch, Pensmarkt 8

De Pensmarkt ligt centraal in het midden van het historische centrum van Den Bosch, tegenover de Schapenmarkt, deze unit van 1.600 m² vormt dan ook een onderdeel van de Hudson’s Bay op de Schapenmarkt 2-4. Dit is een echte A1 locatie wat de strategie van HBC weergeeft om zich te vestigen in drukbezochte kern winkelgebieden.

Zwolle, Nieuwstraat 51-53 / Spiegelstraat 17

Zwolle is een historische stad in de provincie Overijssel. De beschikbaarheid van winkelruimte in de dichtbevolkte stad is schaars. De komst van een aantal grote internationale retailers in Zwolle in de komende 18 maanden, zal de aantrekkelijkheid van de stad vergroten. De opening van de Hudson’s Bay winkel van 12.000 m² zal het succes van Zwolle als winkelbestemming voor de provincie Overijssel verder versterken.

Rik Eertink van CBRE Global Investors:

“De nieuwe warenhuis formule Hudson’s Bay is een unieke lange termijn oplossing voor onze toplocaties in de centra van Zwolle en Den Bosch. De komst van Hudson’s Bay Company in de Nederlandse markt zal een positieve invloed hebben op het retaillandschap. Ik ben zeer verheugd om hen als huurder van onze gebouwen te verwelkomen en kijk uit naar de samenwerking om Hudson’s Bay succesvol te maken in Nederland.”

Enschede, H.J. van Heekplein 85

De toekomstige Hudson’s Bay winkel van 9,900 m² wordt gevestigd in het winkelhart van Enschede aan het H.J. van Heekplein. Veel nationale en internationale winkelketens zijn gevestigd in dit populaire gebied. De ruime parkeerfaciliteit onder het plein zorgt er tevens voor, dat het Van Heekplein het belangrijkste bronpunt is voor het winkelend publiek. Investment manager Syntrus Achmea Real Estate & Finance zal het gebouw aanpassen om de winkelformule Hudson’s Bay optimaal te kunnen huisvesten.

René Vierkant van Syntrus Achmea Real Estate & Finance:

”Het doet ons genoegen om HBC te verwelkomen als onze nieuwe huurder in Enschede. Wij geloven, dat Hudson’s Bay iets nieuws en spannends gaat toevoegen aan de lokale retailmarkt. Wij zijn gecommitteerd voor het lange termijn succes van HBC in Enschede en wij zijn er van overtuigd dat dit een perfecte plek is, omdat HBC kernplekken uitkiest voor hun entree in Nederland.”

Over Hudson’s Bay Company

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. Het succes is gebaseerd op een formule die een combinatie biedt van sturen op de prestaties van kwalitatief hoogwaardige vestigingen, een all-channel aanbod van fysiek en online, het realiseren van de waarde van vastgoedbezit en groei door acquisities. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika.

De portfolio van HBC omvat 10 formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren GALERIA Kaufhof, de grootste warenhuisketen van Duitsland, Galeria INNO, de enige warenhuisketen in België, en Sportarena, tot HBC. HBC heeft significante investeringen in vastgoed joint ventures. Met Simon Property Group Inc. heeft HBC de HBS Global Properties Joint Venture, die vastgoed in bezit heeft in de Verenigde Staten en in Duitsland. In Canada werkt HBC met RioCan Real Estate Investment Trust samen in de RioCan-HBC Joint Venture.

Forward-Looking Statements

Certain statements made in this news release constitute forward-looking statements within the meaning of applicable securities laws, including, without limitation, statements regarding the Company's plans to expand its European presence to the Netherlands by opening up to 20 stores over the next 24 months, the Company's expectation that such stores will launch in the summer 2017 and operate under the Hudson's Bay and Saks OFF 5TH  banners, long term leases for up to 20 store locations will be finalized in the near future, and the benefits that are expected to result from the expansion into the Netherlands, including the creation of new jobs. Often but not always, forward-looking statements can be identified by the use of forward-looking terminology such as  may ,  will ,  expect ,  believe ,  estimate ,  plan ,  could , should , would , outlook , forecast , anticipate , foresee , continue or the negative of these terms or variations of them or similar terminology.

Although HBC believes, that the forward-looking statements in this news release are based on information and assumptions that are current, reasonable and complete, these statements are by their nature subject to a number of factors and risks that could cause actual results to differ materially from management's expectations and plans as set forth in such forward-looking statements for a variety of reasons. Some of the factors and risks - many of which are beyond HBC's control and the effects of which can be difficult to predict - include, among others - (a) the risk that HBC is unable to finalize long term leases for up to 20 locations in the Netherlands, (b) the risk that the expansion into the Netherlands requires capital expenditures in excess of those currently anticipated and/or more than 24 months to complete, (c) the risk of introducing new brands into new markets and of doing business abroad, (d) the risk that the anticipated benefits from the expansion into the Netherlands cannot be realized, (e) credit, market, currency, operational, liquidity and funding risks generally, including changes in economic and geopolitical conditions, interest rates or tax rates, and (f) risks and uncertainties relating to information management, technology, supply chain, product safety, changes in law, competition, seasonality, commodity price and business.

HBC cautions that the foregoing list of important factors and assumptions is not exhaustive and other factors could also adversely affect its results. For more information on the risks, uncertainties and assumptions that could cause HBC's actual results to differ from current expectations, please refer to the  Risk Factors  section of HBC's Annual Information Form dated April 28, 2016, as well as HBC's other public filings, available at www.sedar.com and at www.hbc.com.

The forward-looking statements contained in this news release describe HBC's expectations at the date of this news release and, accordingly, are subject to change after such date. Except as may be required by applicable Canadian securities laws, HBC does not undertake any obligation to update or revise any forward-looking statements contained in this news release, whether as a result of new information, future events or otherwise. Readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.