Bijgewerkt: 6 oktober 2022

Hospice Amsteloever opent in januari 2018 in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Hospice Amsteloever
30-06-2017

Hospice Amsteloever, dat is de definitieve naam van het eerste hospice in Amstelveen. Deze naam is gekozen uit de vele inzendingen die we naar aanleiding van onze oproep in het blad AmstelveenZ hebben ontvangen. Op basis van de naam en de visie van het hospice heeft Ruud Licht van Studio Waterloo een logo en huisstijl ontwikkeld. Het beeldmerk bestaat uit een hart met daarin een traan; verdriet omgeven door liefde. In het hart is ook het blad van een waterlelie te herkennen welke langs de oever van de Amstel veel voorkomt. Namens alle initiatiefnemers willen wij iedereen die de moeite heeft genomen een naam in te sturen hartelijk bedanken.De naam en het logo zijn maandag 26 juni 2017 in de Amstelveense talkshow BV Amstelveen gepresenteerd. De bedenkster van de naam Stijnie van Stal was hierbij aanwezig en is door de initiatiefnemers in het zonnetje gezet. Gelijk met de presentatie van de naam en het logo is ook de website van het hospice online gegaan www.hospiceamsteloever.nl.

U zult begrijpen, dat er veel komt kijken bij het realiseren van het hospice. Op dit moment zijn we druk bezig met zaken als het voorbereiden en inrichten van de locatie, het werven van vrijwilligers, bestuursleden, sponsoren en donateurs etc. We streven ernaar begin 2018 de deuren van het allereerste hospice in Amstelveen te kunnen openen. We houden u graag op de hoogte! Het hospice beschikt over 6 plaatsen voor zorg in de laatste levensfase. In januari 2018 wordt het allereerste hospice van Amstelveen geopend in Woonzorgcentrum Belmonte van de Stichting Brentano in Amstelveen aan de Laan van de Helende Meesters 472.

Hospice? Hospice (oorspronkelijk gastenverblijf) is een soort zorgfilosofie die zich richt op de palliatie van chronisch-, terminale-, of ernstig zieke patiënten en tegemoet komt aan hun emotionele en spirituele behoeften. Palliatieve zorg is een multidisciplinaire benadering van gespecialiseerde medische zorg en verpleegzorg voor mensen met ongeneeslijke ziektes. Het richt zich op zorg verlenen aan mensen in hun terminale fase. Het moderne concept van hospice omvat palliatieve zorg voor zieken die in instellingen als ziekenhuizen, of verpleeghuizen niet meer kan worden gegeven. Het is echter ook zorg voor degenen die liever hun laatste maanden/dagen van leven in hun eigen huis zouden blijven, maar wat niet meer mogelijk is door de intensiviteit van de zorg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.