Bijgewerkt: 26 februari 2024

Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel bestaat sinds 1 jaar

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Mark Homan
19-01-2011

Ouderkerk aan de Amstel- Op 25 januari 2011 bestaat de Historische Vereniging Wolfgerus al weer één jaar. Het lijkt nog kort geleden, dat op die dag zo'n 60 inwoners van Ouder-Amstel bij elkaar kwamen om het historisch onderzoek en de publicatie daarvan een officiële status te geven.

Inmiddels kan de historische vereniging terug zien op een actief en vruchtbaar jaar. Actief in de zin, dat er twee drukbezochte excursies  georganiseerd werden, naar Abcoude en naar het Oude stoomgemaal aan de Ronde Hoep met een spectaculaire grondboring in de Ronde Hoepgrond op zoek naar de bodem van tienduizend jaar geleden.

Ouderamstel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het gebouw van het Gemeentelijk Historisch Museum van Ouder- Amstel in Ouderkerk, waar ook de Historische Vereniging Wolfgerus van Aemstel actief is


Daarnaast waren er twee lezingen. Cris de Bont gaf interessant nieuws over de vroegste geschiedenis van het landschap in Amstelland en Ruud Siekerman deed ons versteld staan over de waterwolf, die ontelbare keren in Amstelland huishield. Vruchtbaar was dit eerste jaar gezien het verrassend aantal leden dat zich aanmeldde en betaalde, ruim 200.

Dat stemt tevree maar... gezien het inwoneraantal van de gemeente Ouder-Amstel, ruim dertienduizend, moet het volgens het bestuur mogelijk zijn nog veel meer mensen voor de historie van Ouder-Amstel, Duivendrecht, Ouderkerk en Waver, te interesseren. Daar gaat de vereniging dit jaar naast de vele andere activiteiten, excursies, lezingen, uitgave van het blad Speuren & Ontdekken dan ook aan werken.

Het bestuur hoopt u dit jaar als lid te kunnen begroeten.

Want als u mee wilt doen, als u op de hoogte wilt blijven van de activiteiten of als u zich betrokken voelt bij het behoud van historische elementen in landschap en bebouwing in Ouder-Amstel? Meldt u dan aan via e-mail wolfaems@xs4all.nl , bel 020 4964365 of stuur een briefje naar Wolfgerus van Aemstel, Kerkstraat 5-8, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel met uw naam, adres en eventueel e-mailadres. Kijk ook op de website: Gemeentelijk Historisch Museum van Ouder- AmstelAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.