Bijgewerkt: 23 juli 2024

Het project Day for Change in Panta Rhei is afgesloten

Nieuws -> Informatief

Bron: Sg. Panta Rhei
01-07-2018

Miniondernemingen Panta Rhei doneren winst voor microkredieten. Op dinsdag 26 juni 2018 was in de aula van Scholengemeenschap Panta Rhei de afsluiting van het project Day for Change. Bij dit project zetten derdejaars mavoleerlingen en derdejaars leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop in groepjes hun eigen minionderneming op.

Foto Amstelveen
(Foto Sg. Panta Rhei - 2018)

Juryleden laten zich informeren over de bedrijfjes


Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door de Rabobank Amstelland, hebben ze vervolgens échte winst gemaakt. Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden de leerlingen bij tijdens de voorbereidingen. Het project is een mooi voorbeeld van waartoe samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs kan leiden.

Foto Amstelveen
(Foto Sg. Panta Rhei - 2018)

Docent Kimberly van Smoorenburg docent economie overhandigt de cheque van 460,75 euro aan Rixt Lanting van Stichting Day for Change


De gemaakte winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. De vmbo-leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.

Op dinsdag 26 juni presenteerden de leerlingen het resultaat van hun miniondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt. Daarbij waren ook de Rabobank Amstelland en verschillende ondernemers uit Amstelveen die de leerlingen hebben ondersteund, aanwezig. Namens de leerlingen overhandigde docent Kimberly van Smoorenburg een cheque met de mooie opbrengst van EUR 460,75 aan Rixt Lanting van Stichting Day for Change.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.