Bijgewerkt: 19 april 2024

Het nieuwe pand van AM match in Amstelveen is geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: AM match
15-10-2021

Op 14 oktober 2021 opende burgemeester Tjapko Poppens het nieuwe pand van AM match aan de Binderij 1 in Amstelveen. AM match is het sociaal werkbedrijf van vijf gemeenten in de regio dat als doel heeft mensen met een arbeidsbeperking werk te bieden of hen te begeleiden naar en bij werk bij externe werkgevers. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen, die namens de gemeente Amstelveen AM match mede bestuurt, was aanwezig.

Foto Amstelveen
(Foto Martine Goulmy - 2021)

Mariska van de Rotten, Bert Verleur, Tjapko Poppens burgemeester en José de Knegt openen het nieuwe pand van AM match aan de Binderij 1 in Amstelveen op 14 oktober 2021


Daar, waar vroeger auto’s werden onderhouden, vinden sinds kort verpakkingswerkzaamheden door de medewerkers van AM match plaats. Ook biedt het nieuwe pand gelegenheid om mensen voor te bereiden voor een betaalde baan in de reguliere arbeidsmarkt. Zij volgen hier het programma ‘Match Je Perspectief’ dat bestaat uit een groepstraining eventueel vervolgd door een korte periode om werkervaring op te doen en een opleiding te volgen. De voormalige showroom van het autobedrijf is inmiddels omgebouwd tot een mooie ruimte voor het kantoorpersoneel.

Met de officiële opening is de nieuwe campagne #ikwerkgraagmee van start gegaan. 'Want hoewel de arbeidsmarkt momenteel veel mogelijkheden biedt, is de situatie voor mensen met een beperking er niet beter op geworden. Daarom doen wij een campagne, waarin wij ondernemers enthousiast maken om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen en vooral te kijken naar wat wel mogelijk is. Wij gaan graag met ondernemers in gesprek, want ons doel is om iedereen te laten participeren in de arbeidsmarkt' - aldus algemeen directeur Lex Vonk van AM match.

Burgemeester Tjapko Poppens vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. 'Niet iedereen kan dat zonder ondersteuning. Daarom is het goed dat AM match mensen helpt en begeleidt en bemiddelt tussen bedrijven en werkzoekenden vanuit dit prachtige nieuwe pand.' Wethouder Marijn van Ballegooijen: 'Iedereen verdient een fijne werkplek. Voor onze medewerkers van het sociaal Werkbedrijf en voor de bewoners die hier een training volgen hebben we nu een prachtige werkplek, met een halte voor de deur en met veel licht.'

Foto Amstelveen
(Bron AM match - 2021)

Lex Vonk algemeen directeur van AM match


AM match is op 1 juli 2016 voortgekomen uit de voormalige AM Groep. AM match is actief in de regio Amstelland en Meerlanden en voert in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn de nieuwe Participatiewet uit.  AM match richt zich op de doelgroep uit de Participatiewet met een loonwaarde van 40 – 70 % met als doel om deze kandidaten te plaatsen bij reguliere werkgevers. AM match heeft twee belangrijke opdrachten; de huidige Wet sociale werkvoorziening (Wsw) blijven uitvoeren en personen uit de doelgroep Participatiewet met een loonwaarde tot 70 % naar werk gaan bemiddelen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.