Bijgewerkt: 3 december 2023

Het kabinet wil werkzoekenden vanaf 50 jaar laten scholen

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
26-06-2014

Voortaan komen niet alleen werkloze 55-plussers, maar ook werkzoekenden vanaf 50 jaar in aanmerking voor bijvoorbeeld een sollicitatietraining, of geld voor scholing. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt 34 miljoen euro extra vrij om de kansen op werk voor ouderen te vergroten, zo schrijft hij vandaag in een brief (pdf 7 pagina’s) aan de Tweede Kamer.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2014)

Lodewijk Asscher, (PvdA) minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, viceminister-president


Het kabinet stelde vorig jaar al 67 miljoen euro beschikbaar aan UWV voor de aanpak van de werkloosheid onder 55-plussers. Door het ‘Actieplan 55-plus werkt’ kan een oudere werkzoekende met een WW-uitkering netwerk- en sollicitatietrainingen krijgen, geld ontvangen voor scholing, of inspiratiedagen bezoeken, waar werkzoekenden en werkgevers aan elkaar gekoppeld worden. Ook ontvangt een uitzendbureau een bonus als het een oudere werkzoekende aan een baan helpt. Omdat de arbeidsmarktpositie van 50-plussers niet veel afwijkt van de groep 55-plussers, breidt de minister de regeling nu uit voor deze leeftijdsgroep.

In zijn brief aan de Tweede Kamer schrijft Asscher verder, dat het Actieplan van UWV effect heeft, maar dat het gebruik op enkele onderdelen nog achterblijft. UWV en MKB-Nederland starten op 30 juni 2014 de gezamenlijk campagne ‘Open voor kansen, open voor 50-plus’. Doel van de campagne is om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten, onder meer door werkgevers te wijzen op de toegevoegde waarde van een oudere werknemer.

 Het aantal werkzoekende 50-plussers met een WW-uitkering stijgt nog altijd. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers in ons land een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.