Bijgewerkt: 29 maart 2024

Het kabinet wil Nederland op de top van het ICT gebied

Nieuws -> Informatief

Bron: Min. Economische Zaken / Wikipedia
09-06-2008

Het kabinet heeft de ambitie om in 2015 bij de koplopers te behoren als het gaat om het gebruik van ICT. Dat blijkt uit de ICT-agenda die staatssecretaris Frank Heemskerk maandag 9 juni 2008 naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Vooral het verbeteren van computervaardigheden van mensen krijgt in de agenda veel aandacht.

Computerles Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Elisabeth (92) krijgt een computerles in een zorgcentrum van Amstelveen. Voor vele ouderen dit is de enige mogelijkheid om met de buitenwereld regelmatig contact te houden


Volgens de staatsecretaris zijn er in Nederland ongeveer 1,6 miljoen mensen zonder de kennis van de computertechnologie. Ook in de gezondheidzorg wordt niet optimaal de computer gebruikt. Vervolgens stelt de staatsecretaris: “Wat ik persoonlijk een belangrijk punt vind is de 'digitale kloof'. Door mensen elementaire computervaardigheden bij te brengen kunnen we nog veel winst behalen in Nederland. Ouderen kunnen bijvoorbeeld leren e-mailen met hun kleinkinderen en hun bankzaken elektronisch doen. Werkende mensen kunnen doorstromen naar betere banen en kunnen ook meer gaan verdienen als ze handiger worden met computers”

Volgens het onderzoek van SEO, zijn er 800.000 werknemers in Nederland, die zelfs de basis computerkennis ontbreekt.

Wat is een digibeet?

Een digibeet is iemand die niet met een computer om kan gaan

Wat is ICT?

Informatie communicatie technologie - of (ICT) is een overkoepelende term voor alle technologieën voor het doorgeven van gegevens. Het omvat een medium om informatie (papier, pen, magnetische schijf / tape, optische schijven - CD / DVD, flash geheugen enz.), maar ook de technologie voor de uitzending van informatie – op radio, televisie, en alle technologieën voor de communicatie door middel van spraak en geluid of beeld-microfoon, camera, luidspreker en telefoon.

Op dit moment wordt het begrip ICT gebruikt, om de informatie-en communicatietechnologie met het behulp van personal computers (PC's) aan te wijzen.

Website: Digibewust



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.