Bijgewerkt: 2 december 2021

Het café 'Anno 1890' is verkocht

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-09-2009

Door Henk Godthelp
Henk Godthelp Amstelveen

De Amstelvener Joop Bohlmeijer heeft per 1 november 2009 zijn café 'Anno 1890' op de grens tussen Amstelveen en Amsterdam verkocht. Het onroerend goed blijft wel zijn eigendom. Nieuwe eigenaar is Patrick Lommers, die ook de eetcafés 'Moeke Spijkstra' in Blaricum en 'De Kaars' in Hilversum bezit.

Cafe anno 1890 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het café 'Anno 1890' aan de Amstelveenseweg 1124


Hij streeft naar de exploitatie van vijf tot zes zaken. Hoewel geen mededelingen zijn gedaan over de bedragen, die met de overname zijn gemoeid, heeft Lommers naar verluid voor de goodwill en inventaris een bedrag van rond de 1,8 miljoen euro betaald en zou de maandelijkse huur zo'n 15.000 euro bedragen.

Einde aan Bohlmeijer-dynastie

Met de verkoop van Café 'Anno 1890' aan de Amstelveenseweg 1124 komt na 36 jaar een einde aan de Bohlmeijer-dynastie in 'Ome Joop' zoals het café in de volksmond werd genoemd. Bohlmeijers vader, ook Joop genaamd, zwaaide er de horecale scepter vanaf 1973.

In een grijs verleden was er een kleine kruidenier gevestigd, waar in de keuken een borrel werd geschonken. De naam 'Ome Joop' komt niet van beide Bohlmeijers, 'maar van de eigenaar daarvoor, toen de zaak eigendom was van houthandel Smeenk, die toevalligerwijs ook Joop heette.

Geruime tijd bleven de gasten na de overname door vader Joop Bohlmeijer het café Ome Joop noemen. Tegenwoordig hoor je deze naam nog maar zelden. Joop Bohlmeijer reageert desgevraagd: „Ik word straks 54 en heb 36 jaar in het café gestaan. Het is mooi geweest. Ik ga met mijn vrouw van het leven genieten." Er komt geen afscheidsreceptie. „Ik hou niet van dat emotionele gedoe," aldus Bohlmeijer tot slot.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS