Bijgewerkt: 21 juni 2024

Het 'Zonnehof' in Bovenkerk wordt in gebruik genomen

Nieuws -> Informatief

Bron: Zonnehuisgroep Amstelland
17-08-2009

Bewoners van Woonzorgcentrum de Luwte verhuizen op dinsdag 18 augustus 2009 naar het splinternieuwe 'Zonnehof' voor 48 dementerende bewoners. Het kleinschalige Zonnehof in Bovenkerk is zo gebouwd dat de dementerende bewoners zoveel mogelijk in een ‘gezinsomgeving’ leven. Het Zonnehof is hiermee de eerste van drie voorzieningen met een dergelijke opzet van de Zonnehuisgroep Amstelland in Amstelveen.

Het Zonnehof Bovenkerk bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen, met elk vier appartementen voor zes bewoners. Ieder appartement bestaat uit een woonkamer, keuken, veranda en zes slaapkamers. Samen met de eigen woonbegeleiders is er een huiselijke situatie, door (voor zover mogelijk) gezamenlijk te wassen, koken en eten. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van moderne voorzieningen op het gebied van verzorging en individuele (elektronische) toegangsbegeleiding, zodat iedere bewoner kan gaan en staan, waar dit gezien zijn / haar mogelijkheden, verantwoord is.

De overige bewoners van De Luwte verhuizen op 25 t/m 27 augustus naar een tijdelijke huisvesting, voor de duur van de nieuwbouw van De Luwte, direct naast de huidige De Luwte. Dit betreft een nieuw appartementencomplex met 52 ruime appartementen.

Op 1 september start de sloop van het oude gebouw van de Luwte. Op deze plek wordt de komende twee jaar een nieuw gebouw voor 48 dementerenden gerealiseerd zoals het nu in gebruik te nemen Zonnehof met ook nog 60 zorgappartementen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.