Bijgewerkt: 25 april 2024

Het Openbaar Vervoer in de toekomst in Noord-Holland

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
06-02-2023

Openbaar vervoer (OV) gaat over transportmiddelen, waarvan iedereen gebruik mag maken. Traditionele vormen zijn bussen en treinen, maar ook deelfietsen, deelauto’s en deelscooters vallen onder openbaar vervoer. De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken hoe een goed OV-systeem er in de toekomst uit moet komen te zien. Het gaat daarbij niet om meer OV, maar om beter OV, waarmee reizigers comfortabel en betrouwbaar door Noord-Holland kunnen reizen. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op het gebied Noord-Holland Noord.

De provincie is opdrachtgever voor het busvervoer in 3 gebieden in Noord-Holland. In het gebied Noord-Holland Noord groeit het openbaar vervoer al langere tijd nauwelijks. De provincie werkt samen met Transdev/Connexxion en de NS aan het behouden en verbeteren van het openbaar vervoer in deze regio.
\

Foto Amstelveen
(Bron Provincie NHolland - 2022)

Jeroen Olthof (PvdA) is gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Mobiliteit en Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Gezondheid en Milieu, en Luchtvaart en Schiphol

Flexibel systeem. Gedeputeerde Jeroen Olthof: 'We moeten als overheid veel meer kijken naar de totale reis van deur tot deur. Wat hebben onze inwoners nodig om bij familie op bezoek te gaan, op hun werk te komen of bij hun onderwijsinstelling? En kunnen we die reis efficiënter en makkelijker maken met alle (technologische) ontwikkelingen die er tegenwoordig beschikbaar zijn? Als je het openbaar vervoer bekijkt vanuit de vraag naar mobiliteit, heb je een flexibeler systeem nodig dan het huidige systeem met vaste dienstregelingen. Goed openbaar vervoer is en blijft belangrijk om Noord-Holland bereikbaar te houden.'

Ambitie opstellen. De provincie gebruikt het komende halfjaar om een ambitieplan op te stellen over het OV-systeem van de toekomst. Op 20 februari 2023 spreken de Statenleden van de Commissie Mobiliteit en Bereikbaarheid over dit onderwerp. In het najaar van 2023 moet het ambitieplan klaar zijn.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.