Bijgewerkt: 22 september 2023

Het Moderna COVID-19 vaccin neutraliseert de corona varianten

Nieuws ->

Bron: Moderna Inc
25-01-2021

Moderna COVID-19 vaccin behoudt neutraliserende activiteit tegen opkomende varianten die voor het eerst zijn geïdentificeerd in het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Zuid-Afrika- meldt Moderna Inc. op 25 januari 2020 in een bericht. Uit voorzichtigheid start Moderna een klinisch programma om immuniteit tegen de opkomende varianten te stimuleren.

Moderna Inc. (Nasdaq: MRNA), een biotechnologiebedrijf dat baanbrekend werk verricht op het gebied van messenger RNA (mRNA) therapeutica en vaccins, kondigde vandaag resultaten aan van in vitro neutralisatiestudies van sera van personen die gevaccineerd zijn met Moderna COVID-19 vaccin, waaruit activiteit blijkt tegen opkomende stammen van SARS-CoV-2. Vaccinatie met het Moderna COVID-19 Vaccin leverde neutraliserende titers op tegen alle belangrijke geteste opkomende varianten, waaronder B.1.1.7 en B.1.351, voor het eerst geïdentificeerd in respectievelijk het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Zuid-Afrika.

De studie toonde geen significant effect op de neutraliserende titers tegen de B.1.1.7 variant in vergelijking met eerdere varianten. Een zesvoudige vermindering in neutraliserende titers werd waargenomen met de B.1.351 variant in vergelijking met eerdere varianten. Ondanks deze vermindering blijven de neutraliserende titerniveaus met B.1.351 boven de niveaus waarvan verwacht wordt dat ze beschermend zijn. Deze studie werd uitgevoerd in samenwerking met het Vaccine Research Center (VRC) van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), onderdeel van de National Institutes of Health (NIH). Het manuscript is als preprint ingediend bij bioRxiv en zal worden ingediend voor peer-reviewed publicatie.

De twee-doseringsschema's van het Moderna COVID-19 Vaccin in de dosis van 100 µg zullen naar verwachting beschermend zijn tegen opkomende stammen die tot nu toe zijn gedetecteerd. Niettemin heeft Moderna vandaag zijn klinische strategie aangekondigd om de pandemie proactief aan te pakken nu het virus blijft evolueren. Ten eerste zal de onderneming een extra boosterdosis van haar COVID-19 vaccin (mRNA-1273) testen om de mogelijkheid te bestuderen om de neutraliserende titers tegen opkomende stammen verder te verhogen dan de bestaande primaire vaccinatiereeks.Ten tweede is de Vennootschap bezig met de ontwikkeling van een booster-kandidaat voor een nieuwe variant (mRNA-1273.351) tegen de B.1.351-variant die voor het eerst werd geïdentificeerd in de Republiek Zuid-Afrika. De Vennootschap brengt mRNA-1273.351 naar preklinische studies en een Fase 1 studie in de V.S. om het immunologische voordeel van boosting met stam-specifieke spike-eiwitten te evalueren. Moderna verwacht dat haar mRNA-gebaseerde boostervaccin (hetzij mRNA-1273 of mRNA-1273.351) in staat zal zijn de neutraliserende titers verder op te voeren in combinatie met alle toonaangevende vaccinkandidaten.

'In ons streven om het COVID-19 virus, dat een wereldwijde pandemie heeft veroorzaakt, te verslaan, geloven wij dat het noodzakelijk is om proactief te zijn naarmate het virus evolueert. We zijn bemoedigd door deze nieuwe gegevens, die ons vertrouwen versterken dat het Moderna COVID-19 Vaccin beschermend zou moeten zijn tegen deze nieuw ontdekte varianten,' zegt Stéphane Bancel, Chief Executive Officer van Moderna. 'Uit overvloed van voorzichtigheid en gebruikmakend van de flexibiliteit van ons mRNA-platform, brengen we een booster-kandidaat tegen de variant die voor het eerst werd geïdentificeerd in Zuid-Afrika naar de kliniek om te bepalen of het effectiever zal zijn om titers tegen deze en mogelijk toekomstige varianten te verhogen.'

Over Moderna. In 10 jaar sinds de oprichting heeft Moderna zich ontwikkeld van een wetenschappelijk onderzoeksbedrijf dat programma's ontwikkelde op het veelbelovende maar nog onbewezen gebied van boodschapper-RNA (mRNA), tot een onderneming met een eerste medicijn dat miljoenen mensen heeft behandeld, een gevarieerde klinische portefeuille van vaccins en therapeutica in zes modaliteiten, een brede portefeuille van intellectuele eigendom op gebieden waaronder mRNA en lipide nanodeeltjes formulering, en een geïntegreerde productie-eenheid die zowel klinische als commerciële productie op schaal en met ongekende snelheid mogelijk maakt.

Moderna onderhoudt allianties met een brede waaier van binnenlandse en buitenlandse overheids- en commerciële partners, wat het mogelijk heeft gemaakt zowel baanbrekende wetenschap na te streven als de productie snel op te schalen. Recentelijk hebben de capaciteiten van Moderna het mogelijk gemaakt een van de vroegste en meest effectieve vaccins tegen de COVID-19-pandemie geautoriseerd te gebruiken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.