Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum bestaat 50 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Hans de Weers
27-08-2019

Op vrijdag 30 augustus 2019 bestaat het Maatschappelijk Ontmoetingscentrum (MOC) in Keizer Karelpark precies 50 jaar. Om dat te vieren zijn er van 9.30 – 17.00 uur  feestelijke activiteiten voor buurtbewoners, vrijwilligers en andere gasten. Het gebouw werd in september 1969 opgeleverd aan de Lindenlaan 75, en speelt al jaren een belangrijke rol in het welzijnswerk. Nu organiseren in het MOC welzijnsorganisatie Participe Amstelland en Stichting Buurtkamer Keizer Karelpark activiteiten voor alle leeftijden.

Marijn van Ballegooien (PvdA) wethouder van Welzijn en Zorg, Elena Nabatova (Participe) en Paul Stolwijk (Buurtkamer KKP) openen op 30 augustus om 10.00 uur de expositie over pionier Theo Janssen die het wijkgebouw heeft gesticht. Rudolph Boshuizen geeft een toelichting en vertelt een paar pakkende anekdotes.

Gratis proeflessen. In de grote zaal in het MOC is er die dag ruimte vrijgemaakt voor sjoelen en koersbal. Er zijn ook gratis proeflessen Beweging of Grieks en Russisch dansen, vrij dansen en line dance. Bezoekers kunnen voor kaartleggen en helderziende waarnemingen terecht bij Truus Kint. Een consult van een kwartier aan de hand van een vraag of foto. Het creatieve programma start in de Buurtkamer met Schilderen met Daniel. Er zijn proeflessen Nederlands en Engels of Nederlands voor laaggeletterden. Cursusbureau Participe Amstelland is aanwezig voor informatie en het inschrijven voor diverse cursussen.

Foto Amstelveen
(Bron Hans de Weers - 2019)

Het MOC gebouw aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen


Teken- en knutselworkshops. Van 15.00 – 17.00 is er een Kinderprogramma: Sportbedrijf Amstelland organiseert sportactiviteiten, de Kindervakantie Kamer is open met teken- en knutselworkshops en er is een springkussen. Tijdens deze feestdag is er een zogenaamde fun fotostudio: er wordt een gratis trucagefoto gemaakt van bezoekers die mee naar huis kan als blijvende herinnering aan deze feestelijke dag.

Alle bezoekers ontvangen een strippenkaart voor eten en drinken. Tijdens lunchtijd worden broodjes en internationale hapjes geserveerd en er zijn ook poffertjes. Het jubileum is gesponsord door: Stichting Stinak, Stichting Theo Janssen MOC, Stichting Egmana, corporatie Eigen Haard en het Amstelveenfonds. Het volledige dagprogramma is verkrijgbaar in het MOC, Lindenlaan 75 en is te downloaden via te downloaden hier (pdf).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.