Bijgewerkt: 26 september 2022

Het Hospice Amsteloever vervolg

Nieuws -> Informatief

Bron: Hospice Amsteloever
23-11-2020

Er is ruim een jaar geen nieuwsbrief verschenen; niet omdat er geen ontwikkelingen zouden zijn. Integendeel, ondanks de lastige corona maanden, waarin we ons bevinden, is er hard gewerkt om richting start van de bouw van het Hospice Amsteloever te gaan.

GeOarchitecten heeft een prachtig (eerste) ontwerp gemaakt. We zijn in vergevorderd overleg met de gemeente Amstelveen voor de goedkeuring van dit ontwerp en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Het hospice komt aan de Lindelaan recht tegenover de Montessori school. Er is een bouwteamovereenkomst met de Amstelveense aannemer AvoKoenen die heeft toegezegd te kunnen starten met de bouw zodra de toestemming door de gemeente is gegeven. We zijn ook in gesprek met binnenhuisarchitect Annekoos Littel, die ervoor gaat zorgen dat het een Hospice wordt, waarin men zich thuis voelt.

Zowel de architect als de binnenhuisarchitect hebben ruime ervaring met het ontwerpen en inrichten van zorginstellingen, zij voelen heel goed aan hoe wij het hospice voor ogen hebben, functioneel voor de zorg en huiselijk qua uitstraling. Kortom, er zijn heel veel stappen gezet en 'Amsteloever' gaat er echt komen. Er moet nog een hoop gebeuren, maar alle betrokken partijen zijn vol enthousiasme en daarom gaat het zeker lukken.

We bouwen een Hospice waar straks plaats is voor 6 bewoners die in hun laatste levensfase niet thuis kunnen blijven, maar 'bijna thuis' zijn in het Hospice. Een Hospice met een huiselijke sfeer, veel privacy, 24/7 bezoekmogelijkheid in de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer, waar je buiten kunt zitten op een eigen terras of rustig in de tuin. Een plaats waar iedere bewoner het leven af kan sluiten op de manier die hij/zij zelf wenst, verzekerd is van optimale medische zorg, professionele verpleegkundigen en niet te vergeten een team van vrijwilligers dat altijd klaar staat.

Nogmaals, we zijn er nog niet. We hopen begin 2021 te kunnen starten met de bouw en begin 2022 de deuren te openen. We houden u op de hoogte! Over de bouwontwikkelingen, over hoe u het Hospice kunt steunen, over welke vrijwilligers we nodig hebben en hoe u zich aan kunt melden.


De locatie aan de Lindenlaan in Amstelveen, waar het Hospice Amsteloever wordt gebouwd


Hospice Amsteloever zoekt hulp. Vanuit twee stichtingen zijn wij met een enthousiast bestuur bezig om een mooi hospice te realiseren in Amstelveen. De stichting Hospice Amsteloever richt zich op de organisatie van het hospice en alles wat daarbij komt kijken. Binnen de stichting Vrienden van Hospice Amsteloever wordt ons prachtige nieuwe pand ontwikkeld en kijken we naar de financiering van het hospice. Hoewel formeel twee besturen werken we op dit moment zodanig nauw samen dat er in praktijk sprake is van één organisatie. De huidige bestuursleden brengen veel relevante expertise en ervaringen in, maar we hebben hier ook nog wel wat gaten. Die zien we natuurlijk graag opgevuld en daarom zoeken wij expertise op het gebied van: PR en communicatie; Fondsenwerving; Juridische kennis (met name voor het beoordelen van contracten).

Wil jij ons helpen en heb je affiniteit met (palliatieve) zorg en heb je relevante kennis en ervaring betreffende één van bovenstaande onderwerpen, dan komen we graag met jou in contact. Ook als je eerst meer achtergrondinformatie  wil hebben, schroom dan niet om ons te benaderen. Waar moet je aan denken in termen van tijdbeslag. Het bestuur vergadert gemiddeld één keer per maand. Verder hangt tijdbeslag natuurlijk af van de fase van de ontwikkeling waar het hospice zich in bevindt. Gemiddeld kost een (bestuurs)functie naast de vergaderingen op dit moment ongeveer 4 uur per week.

We verwelkomen je graag als lid van één van de besturen, maar ook als je geen lid wil worden van het bestuur is je inbreng van harte welkom. Wellicht overbodig is om te vermelden dat het allemaal gaat om vrijwilligerswerk. Is dit niet iets voor jou, maar ken je iemand die ons zou kunnen helpen, dan hopen we dat je deze vacatures onder hun aandacht wil brengen. Wil je meer weten van het hospice, onze plannen of over de vraag hoe jij kan bijdragen kijk dan op de website (www.hospiceamsteloever.nl ). Contact opnemen kan natuurlijk ook. Dat kan met Frank Schröder (e-mail: frank.schroder@hospiceamsteloever.nl  of telefoon: 06-51505473) of met Ted Janssen (e-mail: ted.janssen@hospiceamsteloever.nl  of telefoon: 06-44884990).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.