Bijgewerkt: 22 september 2023

Het Amstelveense wandelproject voor ouderen zoekt nieuwe deelnemers

Nieuws -> Informatief

Bron: Emmij de Looij
29-07-2016

Het wandelproject voor ouderen in Amstelveen van het Rode Kruis en Vita Amstelland zoekt nieuwe deelnemers/ deelneemsters. “Je kan veel meer dan je zelf denkt. Loop met ons mee “. Elke woensdagmorgen zitten de wandeldames aan de koffie en bespreken, waar de wandeling van die dag naar toe gaat. De meeste vrouwen wandelen al jaren mee, ze kennen elkaar en verheugen zich op dit wekelijks uitje

Ik kom er even bijzitten voor dit interview. Ik wil graag horen, waarom ze wandelen en of er door dit artikel wellicht nieuwe deelnemers bijkomen. Wat maakt deze activiteit wandelen zo bijzonder is mijn vraag? Doen jullie het voor de gezondheid, of is er meer? Een mevrouw verwoordt het goed en helder: Ik kom op bijzondere plekken in Amstelveen, die ik zelf nooit zou vinden. En met elkaar wandelen is veel fijner dan alleen. Ik heb last van pijntjes, maar als ik met deze groep loop, lijkt dat even helemaal weg te zijn. Eigenlijk kan ik veel langer lopen dan ik zelf denk

Foto Amstelveen
(Foto Vita Amstelland - 2016)

De deelnemers van het wandelproject voor het MOC gebouw op 6 juli 2016


Een andere mevrouw vult aan: het breekt de week, dit wandelen gaat altijd door, want bij regen gaan we bijvoorbeeld naar een overdekt tuincentrum, of gezellig naar een winkelcentrum. Weer een andere mevrouw zegt, dat zij het ook zo fijn vindt, dat er deskundige vrijwilligers bij zijn. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen zij hulp inroepen en mijn kinderen bellen.

Kortom, het gaat eigenlijk niet alleen om het bewegen, het gaat om het Genieten en nagenieten van al het moois dat je ziet, de gesprekken die je voert, gezien worden. En gemist worden als je er een keer niet bij bent. Als u dit leest en het spreekt u aan, loop een keer mee. Van maart tot en met half november wordt op woensdagmorgen gewandeld, met hulp van deskundige vrijwilligers van het Rode kruis en Vita-Amstelland.

Deelnemers verzamelen zich om 09:45, drinken samen koffie en vertrekken met de bus en zijn rond de klok van 12 uur weer terug bij het MOC. Er bestaat ook de mogelijkheid, dat u thuis wordt opgehaald door de chauffeur. De wandeling en leiden bij mooi weer bijvoorbeeld, naar een van de Amstelveense parken. Bij regen naar een winkel- of tuincentrum in Amstelveen, of omgeving. Voor vervoer heen en terug en zet het Rode Kruis haar bus met chauffeur in. Kosten zijn € 18,- per maand. Dit project is bedoeld voor mensen, die nog wel 800 m kunnen lopen. Rollators mogen mee. Interesse? Meld u aan bij Vita-Amstelland MOC Lindenlaan 75 telefoon 020 760 79 49Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.